Brand guide: 8 x de mooiste duurzame kledingmerken die je wilt leren kennen

Het is 2020 en er wordt nog massaal fast fashion gekocht. Want: snel, goedkoop, makkelijk, leuk, maar ook ontzettend slecht voor het milieu en vaak niet van topkwaliteit. Duurzame kleding wint aan terrein, maar waar koop je duurzame items? En zijn die dan wel net zo leuk en up to date als items van bijvoorbeeld Zara? Ja, het kan écht. Beautify verzamelde zeven duurzame kledingmerken waar je vandaag nog iets van wilt aanschaffen.

Duurzame kledingmerken die je wilt (leren) kennen

Sustainability is niet meer weg te denken uit het huidige modebeeld en misschien zelfs wel de toekomst. De volgende kledingmerken zijn écht duurzaam; wat betekent dat zowel gedacht is aan het productieproces (de lonen voor de arbeiders en de uitstoot tijdens het produceren) als aan het gebruik van duurzame materialen.

1. Armed Angels

Dit Duitse Merk is al vanaf het begin een pionier in de duurzame modewereld. Armed Angels heeft een uitgebreide collectie voor zowel vrouwen als mannen en de items zijn relatief betaalbaar.

2. Goat

De heerlijke basiscollectie van het Nederlandse Goat is gemaakt van honderd procent biologisch katoen én super betaalbaar. Denk: mooie dikke sweaters, (oversized) duurzame T-shirt die jaren meegaan en stevige hoodies.

3. Le Couturier

Een Spaans verzamelplatform dat niet alleen hun eigen collectie aanbiedt, maar ook items van kleinere designers en vakmensen uit eigen land. De collectie is heel uiteenlopend, maar tijdloze, elegante en vrouwelijke items staan centraal. Op de website vind je ook leuk espadrilles en bijzondere sieraden.

4. Okay Pretty

Favoriet op de Beautify redactie: het te leuke swimwear-merk Okay Pretty. Je wordt toch meteen vrolijk van de kleurtjes en prints op deze badpakken en bikini’s? Dit Australische label maakt hun items van Econyl, een materiaal dat is gemaakt van gerecyclede visnetten. Kortom: super duurzaam.

5. Friday’s Project

Nog zo’n betaalbaar sustainable pareltje: het Spaanse Friday’s Project. Ook deze collecties worden ‘lokaal’ en eerlijk geproduceerd én zijn prima te betalen. Als je houdt van comfortabele, vrouwelijke kleding met een mooie pasvorm, dan wil je shoppen bij Friday’s Project.

6. Paloma Wool

Eén van onze favorieten: de bijzondere, trendy en vrouwelijke items van Paloma Wool. Dit Spaanse merk produceert hun collecties in eigen land, onder goede arbeidsomstandigheden. Én zorgt ervoor dat duurzame kleding voor eeuwig zijn misschien nog stoffige imago verliest. Wedden dat je meteen verliefd wordt op de items op hun website?

7. Thinking MU

Topjes, jurken, shorts, jumpsuits, truien, blouses: dit Spaanse merk heeft vrijwel alles wat je je op kledinggebied kunt wensen. Van oversized jurkjes tot vrolijke printjes: duurzaam is alles behalve saai en ‘te’ basic, bewijst Thinking MU.

8. Jan ’n June

Vrouwelijke, tijdloze items met hier en daar een bijzonder detail. De (wederom relatief betaalbare) collecties worden eerlijk geproduceerd van duurzame materialen. Jan ’n June werkt bijvoorbeeld veel met Tencel en biologisch katoen. Extra leuk: de duurzame sieraden van dit label.

Lees ook: