Janne Vogel
Janne Vogel Beauty 30 jun 2020

Brand guide: dit zijn de leukste Nederlandse merken voor duurzame sieraden

Wij zijn gék op sieraden en hebben daarom eens kritisch naar onze eigen verzameling gekeken. Niet veel duurzaams/eerlijks aan. Daarom willen we vanaf nu maar wat graag duurzame sieraden kopen. En om die zoektocht voor jou makkelijker te maken, verzamelden we de mooiste merken.

Deze stuk voor stuk Nederlandse merken hebben mooie producten én een mooi verhaal.Wil je hebben, want diamonds are a girl’s best friend.

Duurzame sieraden (deze merken wil je kennen)

De sieraden die de volgende merken verkopen zijn op eerlijke wijze geproduceerd met duurzame materialen. En kun je dus met een gerust hart kopen. Ga jij voortaan voor duurzame sieraden?

1. Wildthings Collectables

Dit merk is absoluut een van onze favorieten. De sieraden worden in Amsterdam ontworpen en handgemaakt in Bali. Niet geheel onbelangrijk: door lokale vakmensen die onder goede omstandigheden werken.

Al het afval wat tijdens de productie ontstaat wordt vernietigd, zodat het niet in de Balinese natuur terechtkomt. Kortom: alles klopt. En kijk eens wat een pláátjes.

2. Riverstones

In 2013 werd Riverstones opgericht door de Nederlandse Ronja Brall, die tijdens een reis op Bali besloot duurzame, eerlijke en betaalbare sieraden te gaan maken. Die vrouwen empoweren. En dat is haar meer dan gelukt.

Ook de hele collectie van Riverstones wordt verantwoord handgemaakt op Bali. Wij zijn enthousiast.

3. A Beautiful Story

A Beautiful Story werd in 2005 opgericht door de Nederlandse Cathelijne en groeide al snel uit tot een groot succes. Het merk werkt veel met kralen en stenen en vindt fair trade heel belangrijk.

Het merk is daarom ook lid van de World Fair Trade Organization en kan aantonen dat alle producten onder eerlijke en veilige omstandigheden zijn gemaakt.

En ook van dit merk willen we vrijwel álles hebben. Kijk zelf maar.

4. Taj Amsterdam

Stijlvolle, eco-vriendelijke sieraden maken voor mannen en vrouwen: dat is wat Taj Amsterdam doet. De ontwerpen zijn elegant en authentiek, maar er schuilt vooral een boodschap achter elk item.

‘Wij ontwerpen onze sieraden als talismannen; als draagbare reminders aan inspirerende en bevrijdende waarden en levensfilosofieën’, vertelt de website. Dat belooft veel goeds.

Ieder sieraad is (again!) handgemaakt op Bali van zoveel mogelijk gerecycled 925 sterling zilver, 14K goud en brass. En daarom gaan ze een leven lang mee.

Lees ook: