Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 23 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Easy does it: creëer thuis je eigen spa

Een spa is meer dan alleen fijne crèmetjes opgesmeerd krijgen. Het is ook de bedoeling dat je goed tot rust komt. Gelukkig zijn wij de onhandigste niet en bouwen we met gemak ons eigen mini spa na. De volgende stappen zorgen dat je ook prima kan leren ontspannen zonder meteen honderden euro’s uit te geven:

Stap 1: Relax

Trek de stop eruit. Geen telefoon, laptop, WhatsApp, Facebook, Instagram en noem alles maar op. Het is tijd voor jezelf en daar heb je anderen dus niet bij nodig.

Stap 2: Bouw een voetenbadje voor jezelf

Maak een badje naar eigen temperatuur en voeg wat lavendelolie en zeezout toe. Je kunt ons niet wijsmaken dat je voeten dat niet om de zoveel tijd nodig hebben.

Stap 3: Creëer een ritueel

Het maakt niet uit wat voor ritueel het is, maar nadat jij thuis komt van werk is het tijd voor jezelf. Zet een lekker kopje thee of mediteer bijvoorbeeld voor een aantal minuten.

Stap 4: Maak je hoofd leeg

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Wij hebben vrijwel allemaal dagelijks een denkbeeldig to do lijstje in ons hoofd dat we de hele dag afgaan. Soms staan er grote rotsen op waar we tegenop kijken, soms zijn het ‘gelukkig maar’ een paar kiezelsteentjes. Moeite met ontspannen? Zorg dan dat je voor jezelf duidelijk krijgt wat je rotsen en je kiezels zijn en maak een lijstje. Als je ervoor zorgt dat je de volgende dag meteen afrekent met de rotsen voel je je geheid de rest van de dag beter.

Stap 5: Maak je eigen spa producten

Met een paar ingrediënten maak je in een handomdraai fijne mengseltjes. Maak bijvoorbeeld met avocadoschil een fijne moisturizer. Zo kun je voorzichtig je huid insmeren met de binnenkant van een avocadoschil en het over de nacht laten intrekken. Of prak een beetje komkommer met peterselie en voeg daar wat yoghurt aan toe voor een heerlijk maskertje. Voor exfoliëren kun je kiezen voor een aardbeien/ honing masker (prakken, opbrengen en laten inwerken voor een aantal minuten) of je gezicht met een verse perzik inwrijven.

Reageer op artikel:
Easy does it: creëer thuis je eigen spa
Sluiten