Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 19 jun 2015

It’s so easy: Zo worden we in 4 stappen dolgelukkig

Hebben we nou eindelijk hét geheim van ultiem geluk ontgrendeld? Volgens wetenschappers zijn dit dé vier stappen voor intense happiness.

Vergeet geld, gezondheid en succes. Volgens een groep wetenschappers heb je alleen maar vier stappen nodig en een tien weken durend programma die jouw manier van denken compleet verandert. Hierna kun je naar hun zeggen alleen nog maar dólgelukkig zijn. Het programma is gecreëerd door Mayo Clinic, in Minnesota.

Het programma gebruikt een aantal trainingen waarbij mensen gestimuleerd worden om hun somberheid te vervangen voor intens geluk. Geluk is een gewoonte, alsdus één van de schrijvers van het boek. ‘Sommige van ons worden er mee geboren en andere kiezen ervoor’. Veertig tot vijftig procent van je geluk wordt bepaald door de beslissingen die je neemt, en waar je je focust op legt.

Dit zijn de vier stappen naar geluk:

1. Train je aandacht

Dokter Sood adviseert door er al mee te beginnen als je wakker wordt. Wordt wakker met dankbaarheid. Dankbaar voor wat je hebt, je familie, je vrienden enzovoort. Hiermee verzet je jezelf al gelijk tegen somberheid en wordt je geluk, van binnenuit gestimuleerd.

2. Wordt emotioneel sterk

Als iets verkeerds gaat en je hebt (grof gezegd) echt een kut dag: Be the bigger person. Focus je op de dingen die wel goed gingen vandaag.

3. Verbind je lichaam en geest

Activiteiten die hier bij helpen zijn lezen, muziek, sport, bidden, meditatie, yoga en diep ademenen.

4. Ga voor gezonde gewoontes

In het boek wordt er geadviseerd om je leven te veréénvoudigen. Begin op je werk bijvoorbeeld met de iets minder leuke dingen van de dag en eindig je dag met iets wat je fantastisch vindt om te doen.

Reageer op artikel:
It’s so easy: Zo worden we in 4 stappen dolgelukkig
Sluiten