Rosa Tettero
Rosa Tettero Travel 26 jan 2017

Echt waar! Dit is waarom het een zeer goed idee is om met je scharrel op reis te gaan

Je scharrel beter leren kennen? Durf jij het aan om met hem op reis te gaan? Het zou wel eens een heel goed idee kunnen zijn. Op reis leer je de man in kwestie pas écht goed kennen. Overleven jullie de lange vlucht, shitty hotels en vooral: elkaar?

Wellicht ben je klaar voor de volgende stap. Samen drankjes drinken en uit eten gaan, dat weet je nu wel. Het is tijd om zijn ware ik te ontmaskeren. Jij wilt weten of hij zo perfect is als jij denkt. Hoe kom je daar achter? Door met hem een reis te maken.

Reizen vereist namelijk een stuk meer inzet van de scharrel dan gewoon even bij je langs gaan voor een drankje. Neem hem mee op reis en kom erachter of hij jou beschermt tegen vieze insecten en of hij er de beste tijd van jullie leven van maakt. Nog niet overtuigd? Dit is waarom met je scharrel op reis gaan een zeer goed idee is.

1. Je deelt ervaringen en herinneringen

Dit is jullie kans om nieuwe ervaringen en herinneringen met elkaar te delen. Jullie treden uit jullie comfort zone, leren een nieuwe cultuur kennen, eten andere dingen dan normaal én jullie zijn 24/7 bij elkaar terwijl jullie in een compleet andere omgeving zijn.

Deze nieuwe ervaringen kunnen ervoor zorgen dat jullie dichter naar elkaar toe groeien. Maar je kunt er natuurlijk ook achter komen dat hij toch niet helemaal de persoon is waar je verder mee wilt. Ach, maar dan heb je in elk geval wel even lekker met je billen op het strand gezeten.

2. Je komt erachter hoe de scharrel reageert op verschillende situaties

Kijk, je weet nu wel dat hij fantastisch is bij je vrienden, bij jou thuis een lieverd is en alle andere standaard dingen die jullie samen hebben gedaan: hij lijkt perfect. Maar hoe stoer is hij eigenlijk in een geheel nieuwe omgeving? Reizen kan heel wat struggles met zich mee brengen. Ellenlange wachtrijen op het vliegveld, ziek worden van het eten of dagenlang regen waardoor jullie weinig te doen hebben.

Wanneer struggle nummer 1 voor de deur staat is het jouw kans om te kijken hoe de man in kwestie erop reageert. En of het je aanstaat. Komt hij met oplossingen en wil hij je vakantie niet verpesten? Of zit hij drie dagen chagrijnig voor zich uit te staren?

Het is jouw keuze of je zijn knorrige hoofd waardeert of dat je toch liever een man hebt die je de meest romantische plekken laat zien. De dilemma’s die jullie tegen het lijf lopen zullen de ware ik van de man onthullen.

3. Jullie leren een team te zijn

Er is niemand die jullie kennen, jullie zijn op elkaar aangewezen. Samen moeten jullie keuzes maken. Samen kaart lezen, elkaars (oké hij jouw) zware tassen dragen. Alles wat jullie doen draait om samenwerken en afspraken maken. Of het nu gaat om een bestemming of een restaurant, je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn. Compromissen maken is key.

Zo leer je met elkaar te communiceren en het geeft jullie de kans om elkaar te leren kennen in verschillende situaties. Als hij niet alleen zijn zin doordrijft, maar ook rekening houdt met wat jij wilt, dan ben je al een heel eind.

4. In een korte tijd maak je kennis met zijn gewoontes

Zijn ware aard komt naar boven tijdens het reizen. Wanneer jullie 24/7 op elkaars lip zitten, is het haast onmogelijk om bepaalde minder-aantrekkelijke gewoontes (kont krabben, neus peuteren, te hard snurken) te verbergen.

Maar, kan hij ook overweg met jouw half geschoren benen en ietwat onrustige stoelgang? Je leert elkaar nu echt kennen en ook te waarderen. Niemand is perfect, de vraag is of je ermee kunt leven.

5. Hij wordt je maatje

Dit is de tijd om jullie relatie op te krikken naar status soulmate. Tijdens het reizen kom je erachter of jullie aan het bonden zijn of dat jullie je juist mateloos aan elkaar irriteren. Tijdens het reizen hebben jullie uren de tijd om het over alle facetten van het leven te hebben. Angsten, verwachtingen, normen en waarden, de toekomst. Geen taboes.

Tijdens het reizen zullen verschillende uitdagingen op jullie pad komen en zullen jullie veel speciale momenten met elkaar delen. Is je scharrel meer dan alleen een reismaatje? Als het lukt om soulmates te worden, dan kan het wel eens zijn dat je Mr. Forever hebt gevonden.

Is hij het niet? Ach, dan heb je in elk geval weer een hoop geleerd (en genoten van een welverdiende vakantie met cocktails).

LEES OOK: Een echte man twijfelt niet als hij het juiste meisje heeft gevonden

Reageer op artikel:
Echt waar! Dit is waarom het een zeer goed idee is om met je scharrel op reis te gaan
Sluiten