Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 24 juni 2017

Een beste vriendin hebben is goed voor je gezondheid, blijkt uit onderzoek en dit is waarom

Je bestie is daar wanneer je haar nodig hebt. Jullie kunnen urenlang non stop kletsen, lachen en wijn drinken. Ze weet alles over je en jij over haar. Jullie doen samen dingen die god verboden heeft, maar zijn ook onwijs lief voor elkaar. En nu blijkt dat ze je leven niet alleen leuker maakt, maar dat het hebben van een beste vriendin ook nog eens goed voor je gezondheid is.

Het hebben van een beste vriendin is goed voor je gezondheid

Je zou je beste vriendin voor geen goud willen missen, je bestie, je hartsvriendin, je bff, je soulmate, je sister from another mister. Met haar in de buurt is je dag altijd goed en dat is nou juist waarom het hebben van een beste vriendin goed voor je is.

Minder stress door je bestie

Je bestie zorgt er namelijk voor dat je minder stress hebt. Uit onderzoek van het Cincinnati Children’s Hospital Medical Center blijkt namelijk dat als je met je beste vriendin samen bent er minder van het stresshormoon cortisol wordt geproduceerd. De onderzoekers keken namelijk hoeveel van dit hormoon in speeksel werd gevonden.

Ook bleek dat wanneer je niet met je bestie bent, je stresslevel omhoog schiet. Je beste vriendin zorgt er dus voor dat je je écht beter voelt. En dat is ook nog eens goed voor je gezondheid, want stress kan leiden tot hoofdpijn, hartkloppingen, overgewicht, slaapproblemen, je down voelen en uiteindelijk een burn-out. Maar je lieve vriendinnetje kan dat allemaal voorkomen.

Geef haar maar een enorme knuffel om haar te bedanken. Dat is ook meteen gezond voor haar.

Ook leuk om te lezen: 8 x waarom jij en je beste vriendin erger zijn dan dat ene koppel

Reageer op artikel:
Een beste vriendin hebben is goed voor je gezondheid, blijkt uit onderzoek en dit is waarom
Sluiten