Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 25 sep 2016

Een brief aan de man met wie ik ooit ga trouwen

Liefste,

Ik ben niet verloofd. Er is geen man voor me op zijn knieën gegaan. Sterker nog, ik weet niet of ik ooit in het huwelijksbootje zal treden. Want de meeste mannen vinden trouwen tegenwoordig zonde van het geld. En ja, ikzelf misschien ook wel.

Om mij heen lijken steeds meer mensen elkaar echter eeuwige trouw te beloven. Maar moet je elkaar daarvoor in het echt laten verbinden? Ben je pas een écht paar als je een echtpaar bent? En bestaat eeuwige trouw eigenlijk wel?

Misschien ben ik te cynisch voor het huwelijk. Of te verbitterd. Maar stiekem weet ik zeker dat de hopeloze romanticus in mij ’ja’ zal schreeuwen als je mij vraagt. Want diep in mij schuilt nog steeds een sucker for love.

De man met wie je trouwt is de man die 100 procent voor je gaat

Alle vrouwen hebben een bad guy gehad. Mannen die je eerst overladen met aandacht en complimentjes, om zich vervolgens terug te trekken. Ze verdwijnen. Ze keren zich van je af. Je voelt het aan alles. En het enige wat dat met je doet is dat je nog meer verlangt naar hun aandacht. Je smacht nog meer naar lieve woorden, naar zijn aanrakingen.

Maar het is nooit genoeg. Want als hij dan weer terug komt, zal het nooit meer hetzelfde zijn. Je hebt je naïviteit kwijt. Je zult nooit meer zo oprecht blij zijn met wat hij zegt of doet. Je zult hem nooit meer helemaal geloven. Altijd zal er op de achtergrond een sluimerend gevoel blijven. Daarom is het zo verslavend. Je verlangt terug naar de euforie, maar je hebt telkens meer nodig.

Dit zijn niet de mannen waarmee je trouwt. Dit zijn de mannen waarvan je leert dat je er nooit mee zou willen trouwen.

Als het aankomt op een man vinden met wie je je dagen slijt, kun je maar beter iemand vinden met wie je het naar je zin hebt. Die jou respecteert, je liefheeft, lacht om je grapjes, een man die er altijd voor je is en met wie je leuke dingen kunt doen. Die zorgt dat je het beste uit jezelf naar boven haalt.

Ik ben verre van perfect. Maar ik hoop dat jij mijn fouten kunt zien en nog steeds van me kunt houden. Zoals ik ook van jou zal houden. Je bent de liefste man die ik ooit heb ontmoet. De man die no matter what altijd aan mijn zijde staat.

Ik kijk er naar uit om de rest van ons leven samen te delen.

Liefs.

Reageer op artikel:
Een brief aan de man met wie ik ooit ga trouwen
Sluiten