Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 3 nov 2016

Een brief aan de onverbiddelijke man die mijn hints niet wíl begrijpen

Ik heb ondertussen een hele berekening op je losgelaten. Even schoot de naïeve gedachte door mijn hoofd dat je het écht niet zag. Maar één ding is voor mij nu zo kraakhelder als je ijsblauwe ogen: je begrijpt mijn hints donders goed, maar je wílt ze niet begrijpen. Egoïstisch? Ja, want je zet mij keer op keer voor het blok.

Achteraf was ik vanaf moment één je prooi. Je was sluw, berekend en zou pas stoppen als je hetgeen had wat je wilde: mij. Klinkt best romantisch hé, een man die zo ver gaat voor een vrouw? Ik zal je uitleggen waarom het alles behalve dát is.

‘Mannen jagen, vrouwen kiezen’

We willen ons allemaal begeerd voelen, een man die ons het hof maakt anno 2016 is zeldzaam en daarom o-zo gewild. Het motto ‘mannen jagen, vrouwen kiezen’ is dan ook één waar ik me helemaal in kan vinden. Deze vertel ik met een glimlach door aan al mijn lieve vrijgezellen vriendinnen. Want, een man zal moeten rennen, heel hard rennen voor ons.

Het moment waarop ik jou ontmoette kwam dat motto ein-de-lijk tot zijn recht, althans dat dacht ik. Je was de gentleman die deur voor mij openhield, mij meenam naar de mooiste restaurants en álles voor mij deed. Want zoals je zei: ‘Ik doe dat graag voor je, IK vind dat leuk’

‘Wat voor jou een leuke verrassing was, was voor mij ongevraagde ellende in een ogenschijnlijk mooie verpakking’

‘You owe me something strategy’

Het benauwde me al snel genoeg. Niet omdat jij nou perse een onaardige jongen was, maar ik voelde aan alles dat jij het niet voor mij was. En niet alleen ik voelde dat, mijn hele omgeving voelde dat.

Gek genoeg werkte je strategie toen al steengoed. Ik voelde me bezwaard en schuldig om je keihard de deur te wijzen, want je deed zoveel ‘lieve dingen’ voor mij: je haalde me op, bracht me weg en regelde zelfs ongewone dingen voor mijn vriendinnen.

Helaas was ik mij toen nog niet bewust van het feit dat je dingen voor mij deed jij wilde, niet ik. Wat voor jou een ‘leuke verrassing’ was, was voor mij vooral ongevraagde ellende in een leuke verpakking.

‘Mijn o-zo geliefd motto ‘mannen jagen, vrouwen kiezen’ heeft een ironische wending gekregen’

De onverbiddelijke man versus de onverbiddelijke prooi

Het moment was daar dat ik geen seconde langer meer met je wilde doorbrengen. Ik kreeg een afkeer tegen jou. En geloof mij, je moet behoorlijk je best doen om dat te veroorzaken bij mij.

Hetgeen wat mij dwars zit is dat jij mijn stille hints donders goed begreep, maar je ze simpelweg niet aanvaarde uit eigen belang. Bovendien hadden de stille hints allang plaatsgemaakt voor keiharde woorden.

Mijn o-zo geliefde motto ‘mannen jagen, vrouwen kiezen’ heeft dankzij jou een ironische wending gekregen. Ja, je jaagde. Je jaagde me verder weg dan ooit. En ja, je liet mij kiezen, uit jóuw keuzes.

Zijn we slachtoffer geworden van een noodlottige generatie?
Waarom het anno 2016 zo verdomd moeilijk is om Mr. Forever te vinden

Reageer op artikel:
Een brief aan de onverbiddelijke man die mijn hints niet wíl begrijpen
Sluiten