Love 21 apr 2016 Omani McDaniels

Een brief aan de vriendin die terug is bij haar ex die slecht voor haar was

Als een goede vriendin terug naar haar ex gaat, die niet goed voor haar was, is dat moeilijk. Je wilt zoveel zeggen, maar je doet het niet. Dit is een brief van een vriendin, aan een vriendin. Om hetgeen te zeggen, wat ze zo lang voor zich heeft gehouden.

Lieve vriendin,

Jij bent mij dierbaar. Dierbaarder dan woorden zouden kunnen benoemen, maar ik moet iets kwijt. Iets dat mij zwaar op het hart ligt. Ik zie jou namelijk keer op keer terugvallen in een vicieuze cirkel, waar jij zelf geen zicht op hebt. Je zit er te dicht op. Of misschien wil je het niet zien, omdat je te veel van hem houdt. Wat ik ga zeggen, zeg ik omdat ik van je houd en niet omdat ik je jouw relatie niet gun. Ik zeg het, omdat ik je juist zoveel meer gun.

Hij is niet goed voor je. Hij is niet aardig tegen je. Hij ziet jou niet voor de waanzinnige persoon die jij bent. Als hij dat wel zou zien, dan zou je gelukkig zijn. Niet alleen sporadische momenten van quasi blijdschap hebben. De jou die ik ken kan een kamer oplichten. De jou die ik ken kan blijdschap creëren door alleen al te lachen, want jouw lach leeft. Maar je lacht niet meer. Niet zoals je deed.

Even dacht ik dat ik je terug had. Ik wilde mijn opluchting niet toegeven, want jij had pijn. Maar ik had hoop. Hoop dat jij weer jij zou zijn. Want hij maakt jou kleiner dan je bent. Alsof hij je vleugels geknipt heeft. Maar jouw adelaarsvleugels hebben ruimte nodig om te kunnen vliegen. Jij hebt ruimte nodig, om weer gelukkig te zijn. Want je bent het niet en dat zie ik.

Jij verdient de wereld en ik wil dat je het jezelf ook gunt

Ik ben geweest waar jij bent. Gedrag goedpraten en dingen pikken die je van een ander nooit zou pikken. Omdat ik van hem hield. Maar ik hield niet van de persoon die ik was als ik bij hem was. Kun jij in alle eerlijkheid zeggen dat dit de beste versie van jou is? Kun jij in alle eerlijkheid zeggen dat je gelukkig bent? Of ben je meer aan zijn geluk aan het denken, dan aan dat van jou?

Ik was bang om alleen te zijn. Bang om toe te geven, dat ik bang was om alleen te zijn. Maar er zijn ergere dingen dan alleen zijn. Ik heb namelijk voor mijzelf gekozen en het wordt tijd dat jij dat ook doet. Ik gun jou alle liefde van de wereld. Ik gun jou de soort liefde waar boeken over worden geschreven en films over worden gemaakt. Jij verdient de wereld en ik wil dat je het jezelf ook gunt.

Ik kan geen beslissingen voor jou nemen. Ik kan je niet zeggen wat je moet doen. Het enige wat ik kan doen, is hopen dat jij inziet dat je zoveel meer waard bent. Ongeacht wat je doet, zal ik er altijd voor je zijn. Want wij zijn onvoorwaardelijk.

LEES OOK: De reden waarom het zo moeilijk is iemand los te laten die slecht voor je is
loslaten-770x462

Reageer op artikel:
Een brief aan de vriendin die terug is bij haar ex die slecht voor haar was
Sluiten