Een gezicht zonder onzuiverheden? Het gebruik van een aparte handdoek is dé oplossing

Na een lange dag of nacht is niets fijner dan een lekkere douche. Heerlijk warm water over je heen laten stromen en je gedachtes even op nul. Vervolgens je afdrogen met een zachte handdoek en jij bent helemaal gelukkig. Maar, misschien wil je voortaan overwegen om een aparte handdoek voor je lichaam en gezicht te gebruiken. Wij vertellen je precies waarom.

Doordat je je handdoek voor je lichaam eerst gebruikt en daarna voor je gezicht, heb je kans dat je bacteriën verspreid. Omdat de huid van je gezicht gevoeliger is dan de rest van je lichaam, zal deze sneller vet kunnen worden.

Handdoek gebruik

Ook kan het zo zijn dat je je handdoek niet vaak genoeg vervangt. Ondanks dat je schoon bent als je je hebt afgedroogd, kunnen er plekken zijn op je lichaam die je toch hebt overgeslagen. En die plekjes die gemist worden, kunnen bacteriën achterlaten die verspreid worden door je handdoek als je deze de rest van de week nog gebruikt.

Dé oplossing

Een goede oplossing om een gezicht met onzuiverheden te voorkomen is om een apart handdoekje te gebruiken voor je gezicht en een voor je lichaam. Gebruik de ene kant van de handdoek voor je gezicht eerst een paar dagen en gebruik daarna de andere kant. Dit is ook verstandig om toe te passen bij de handdoek voor je lichaam, zo blijf jij zo goed mogelijk onzuiverheden-vrij.

Kleine wasjes…

Je washandjes delen helaas hetzelfde lot als je handdoeken. Als je elke dag een nieuw washandje gebruikt, is dit perfect voor je gezicht. Wij kunnen ons voorstellen dat je alleen niet een hele berg washandjes hebt op voorraad. Kies er dan voor om je gezicht te wassen met je handen, die je schoon hebt gemaakt met zeep. Gebruik je toch liever een washandje, maak deze dan elke keer als je hem gebruikt hebt schoon met water en zeep. Laat je washandje goed drogen en je kan hem prima nog een keer gebruiken.

Reageer op artikel:
Een gezicht zonder onzuiverheden? Het gebruik van een aparte handdoek is dé oplossing
Sluiten