Een gezond kleurtje faken met een bleke huid? Probeer deze 3 makkelijke tips

Voor dames met een lichte huid is het stukken lastiger om 'even' een gezond kleurtje te creëren dan bij dames met een iets donkerdere huid. Simpelweg omdat iedere vorm van kleur al veel te snel contrasterend wordt. Betekent dat dan dat de lichte dames gewoon niet door het leven kunnen met een aangebracht kleurtje? Welnee. Je moet alleen even weten welke producten het beste passen bij jouw huid voor het ideale, subtiele kleurtje.

1. Begin met een tintje

Indien je als bleke dame graag wat kleur op je gezicht wil aanbrengen, dan kun je het beste laagje voor laagje werken. Het werkt eigenlijk hetzelfde als met foundation: in een keer een dikke laag geeft niet net zo’n mooi effect als wanneer je dunne laagjes opbouwt. Wil je een gezonde glow creëren, dan is het belangrijk rustig te beginnen. Meng bijvoorbeeld eens een paar druppels Dr. Hauschka’s Translucent Bronzing Tint met je moisturizer voor een gezonde glow. Het valt nauwelijks op, maar zorgt toch voor net dat beetje extra.

2. Over op de blush

Laat de bronzer vooral liggen en haal je kleurtje liever uit een blush. Kies een warme perzik of koraalkleurige blush met een heel klein beetje parelmoer. Wij zijn vooral fan van Smashbox’s L.A. Lights Blendable Lip & Cheek Color.

3. Zoek een warme highlighter

Een highlighter geeft een gezicht al snel iets bleeks. Probeer daarom je witte highlighter in te ruilen voor iets warmers. Een paar druppeltjes Sun Beam van Benefit zijn hiervoor ideaal. Voorzichtig over je blush deppen en voilà! Een gezond kleurtje zonder dat je meteen de zon hebt hoeven opzoeken (betekent overigens niet dat je die vakantie niet hebt verdiend).

Reageer op artikel:
Een gezond kleurtje faken met een bleke huid? Probeer deze 3 makkelijke tips
Sluiten