Een haarmasker als vervanging voor jouw conditioner, ben jij fan?

Ben je gek op conditioner omdat je haar er zo heerlijk zacht van wordt en je geen klitten meer hebt? We get you girl. Jouw haar is een belangrijk onderdeel voor je uiterlijk en een goede verzorging is dan ook erg belangrijk. Gebruik je ook zo nu en dan een haarmasker? Misschien dat je jouw conditioner wel wilt vervangen door een haarmasker, wij vertellen je precies waarom.

Waar de meeste haarmaskers op de verpakkingen zeggen dat je het masker het beste één keer per week kunt gebruiken, ondervinden haarstylisten dit anders. Zij zijn groot fan van haarmaskers en zijn van mening dat je beter je conditioner kunt vervangen door een haarmasker.

Waarom een haarmasker?

Een haarmasker is zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt zwaarder dan een conditioner. Doordat een haarmasker zwaarder is, bevat deze meer quats. Quats komen van het woord quaternium, dit is een ingrediënt wat ervoor zorgt dat jouw haar diep gehydrateerd wordt en geen klitten meer heeft.

Als je een haarmasker vaak gebruikt kan het wel gebeuren dat je haar er zwaarder van wordt. Het is daarom belangrijk dat je je masker aanbrengt in alleen je puntjes en deze goed uitspoelt. Zo zul je wel merken dat je haar sterker wordt en je gespleten puntjes minder.

Het beste voor jouw haartype

Als je fijn of dun haar hebt, kun je beter blijven bij je oude vertrouwde conditioner. Het haarmasker is te zwaar voor jouw type haar waardoor stylen lastig wordt. Gebruik jouw geliefde conditioner alleen in je puntjes en spoel deze goed uit. Heb je juist lang haar? Dan is een haarmasker een betere optie voor je dan een conditioner. Omdat lang haar ‘ouder’ is, heeft deze meer verzorging nodig. Een haarmasker is daarvoor de perfecte oplossing.

Wijn zijn persoonlijk fan van de Thérapiste lijn van Kérastase. Als je dunner haar hebt kun je het beste de conditioner gebruiken in combinatie met de shampoo (bain) waarbij je eerst de conditioner gebruikt onder de douche en daarna de shampoo. Heb je dikker haar? Gebruik dan eerst de shampoo (bain) en dan het masker. Wondermiddel:

Reageer op artikel:
Een haarmasker als vervanging voor jouw conditioner, ben jij fan?
Sluiten