Is een hardgekookt ei het geheim van de eeuwige jeugd?

Zou het echt zo zijn dat het geheim van de eeuwige jeugd gewoon in je koelkast op je  ligt te wachten? Het zou zomaar kunnen...

Een team van wetenschappers uit Californië en Australië heeft namelijk misschien één van de grootste geheimen van het leven weten te ontrafelen, toen ze erachter kwamen hoe ze een ei moesten ‘ontkoken’. Ja je leest het goed, ‘ontkoken’.

Eiwitten ‘ontwarren’

De eiwitten van een gekookt ei worden tijdens het koken gemengd, en wetenschappers zijn er nu achter gekomen hoe ze die eiwitten weer uit elkaar kunnen halen. Stel je voor dat we hetzelfde zouden kunnen doen met de eiwitten uit ons haar en onze huid? Dan zouden we met een ‘eiwit-ontwarrer’ de vorm van ons haar kunnen beïnvloeden en zelfs rimpels kunnen voorkomen.

Terugdraaien van huidbeschadigingen

Wanneer het ooit, en dat is volgens de onderzoekers nu nog heel onwaarschijnlijk, zo ver zou komen dat het toegepast zou kunnen worden in haar- en huidverzorging, dan zou het vooral gaan om producten die schade aan het haar en aan de huid kunnen terugdraaien. Ook kun je denken aan een product dat steil haar naar krullend kan veranderen en weer terug.

Kan dat onderzoek heel snel opschieten, please?

Reageer op artikel:
Is een hardgekookt ei het geheim van de eeuwige jeugd?
Sluiten