Een kater in de zomer? No way met deze tips

Het is mooi weer, de terrassen zijn volop open en het is weekend. Dat betekent gezellig veel drinken en heerlijk genieten. Wij geven je helemaal gelijk. Alleen niemand wil wakker worden met een vreselijke kater. Dan is het ook nog eens hartje zomer, de zon schijnt volop en zo voel je je eigenlijk nog ellendiger, how about no...

Maar geen zorgen, wij hebben de perfecte tips voor je om jouw kater in de zomer te verslaan.

Be prepared

Om een kater te voorkomen kun je het beste voordat je gaat drinken beginnen met het juiste eten. En dan het liefst eten wat zoveel mogelijk proteïne, vitamine B en mineralen bevat. Als je het juiste eten eet voor het uitgaan, zorgt dit ervoor dat alcohol minder snel door je bloed wordt opgenomen. Lekker eten én lekker drinken? Dat horen we graag.

Weet wat je eet

En wat is het juiste eten dan? Denk hierbij aan: vlees, vis, noten, zaden, eieren, bonen, tofu en linzen. Bruine rijst met een gegrild visje en groene groentjes is een perfecte maaltijd die een kater zo goed als tegengaat. Voordat je aan de alcohol begint, kun je het beste eerst nog een kopje mariadistel drinken. Dit drankje zorgt ervoor dat jouw lever beter met de giffen van alcohol kan dealen.

During the night & the morning after

Voordat je thuis je bed in duikt, is een lekkere snack van harte welkom. Hoe verleidelijk dat broodje döner of die patatjes ook zijn, je kunt beter voor een andere snack kiezen. Misschien minder spannend maar enorm goed tegen jouw kater: een volkoren broodje met pindakaas of hummus. Deze lekkernijen zitten vol proteïne die jouw lichaam goed kan gebruiken. De volgende ochtend kun je het beste beginnen met een smoothie van banaan, kiwi, kaneel en lijnzaad. Zo krijg je gelijk je vitamines binnen en worden je suikerwaardes ook stabieler. Neem daarbij lekker een volkoren broodje met een gepocheerd ei, wat avocado en gegrilde tomaat. Het is super lekker en je kater wordt er ook een stuk minder door.

Good to know

Wat goed is om te weten als jij een kater hebt is dat je voldoende drinkt en overgeven voorkomt. Als je misselijk bent kun je het beste gember thee drinken met wat verse citroensap. Water is natuurlijk ook een must. Maar als je water op een gegeven moment zat bent kun je ook lekker gaan voor watermeloen, aardbeien of komkommer. Deze zitten ook vol water en je krijgt het net wat beter weg. Het beste kun je aspirine vermijden, dit zorgt er namelijk voor dat je maag alleen maar meer geïrriteerd raakt. Toch wel een pijnstiller? Kies dan voor een paracetamol. Mocht dit allemaal niet werken? Een goede Bloody Mary is ook een perfecte kuur tegen een kater. Een goede Mary bevat een rauw ei, wat de maag tot rust brengt, zout en tomaat om je verloren mineralen weer aan te vullen en scherpe kruiden om je helemaal wakker te maken. Ja er zit er ook wodka in, maar ze zeggen niets voor niets dat je vuur het beste met vuur kunt bestrijden. Cheers to that.

Reageer op artikel:
Een kater in de zomer? No way met deze tips
Sluiten