Één keer en nooit weer: deze 7 dingen heeft élk meisje meegemaakt

Joke-Jiers Botma 27 feb 2016 Life

Oef, opgroeien is niet altijd even makkelijk. Vooral in je tienerjaren moest je meerdere proeven doorstaan. De eerste kus staat bij velen op het netvlies gebrand. Toen ongemakkelijk en spannend, maar nu vooral hilarisch en aandoenlijk:

1. De éérste keer ongesteld

Je vriendinnen waren het allemaal en jij zat er vol spanning op te wachten. Maar tot het moment aanbrak was je er álles behalve blij mee. En dan ook nog je ouders die je feliciteren met het feit dat je ongesteld bent geworden. Zucht…

2. De éérste zoen

Want het moest er een keer van komen. Je had al uitbundig met je vriendinnen besproken met wie, waar, wanneer en hoe. Echter liep het allemaal anders dan gepland en liggen je vriendinnen nog in scheur als ze denken aan dat jij je ogen ópen hield tijdens het zoenen. Zó grappig.

3. Een beugel

Want een paar mooie rechte tanden is iets wat we allemaal willen. En ja, daar hoorde dan voor velen onder ons een beugeltje bij. Uiteraard met gekleurde elastiekjes. Als je nu terugkijkt naar de schoolfoto’s vraag je je af waarom je voor roze én geel koos. Lelijker kan niet.

4. De éérste keer verliefd

Als je nog nooit verliefd bent geweest, weet je ook niet hoe het voelt. En dat punt heb jij ook gehad. Maar toen werd je voor het eerst verliefd. En je kon nergens anders meer aan denken. Inclusief liefdesbrieven en kusjes bij de kluisjes op school. Oh god, wat ben je blij dat je nu een stuk handiger bent geworden in gevoelens en mannen.

5. De éérste keer dronken

Hoogstwaarschijnlijk hartstikke dronken door een Passoã-jus of ander mixdrankje wat toen helemaal hip was. Uiteindelijk ging je over je nek en moest je vriendinnetje je ouders bellen met de mededeling dat je je niet zo lekker voelde. Uiteraard hebben je ouders altijd geweten dat je stiekem had gedronken.

6. Een afschuwelijk lelijk kapsel

Toen vond je het geweldig, die brede highlights. Als je het nu terugkijkt dan vraag je je af waarom je zo graag een zebrapad op je hoofd wilde hebben. En je vraagt je ook af waarom je moeder dit goedkeurde. Gelukkig ben je daarna een stuk stijlvoller geworden.

7. Stiekem roken

Roken is natuurlijk nog steeds niet gezond, maar als je een sigaretje wil roken, dan hoef je dat niet stiekem achter een muurtje te doen. En je hoeft daarna ook niet een gigantische dosis deodorant op te spuiten, kauwgom te eten en bang te zijn voor de reactie van je ouders.

LEES OOK: 16 dingen die je vroeger deed die toen heel normaal leken, maar nu?

Reageer op artikel:
Één keer en nooit weer: deze 7 dingen heeft élk meisje meegemaakt
Sluiten