Een ode aan ons oh zo geliefde bed

O bed, wat lig je toch heerlijk. Het is zo lekker warm en we cocoonen met de dekens. Buiten het bed is het koud en donker. Jij bent een veilige wereld. Een ode aan jou.

Toen we kleine meisjes waren, was jij al de veiligste plek in huis. Nee, op aarde. Als we bang waren renden we naar je toe en voelden we ons beschermd door de dekens. Soms dachten we dat er iets onder je lag, een monster, een draak. Maar écht bang waren we nooit, want niets kon ons maken als we op de matras waren geploft.

Ook later was je een vertrouwde plek. Later toen we stiekem vriendjes meenamen naar onze kamer en dicht tegen elkaar aan kropen. Ons hart klopte als een gek van zo’n mannenlichaam zo dichtbij. Die geur. Zijn handen. Maar dankzij jou, bed, voelden we ons nooit echt ongerust of bezorgd.

Sorry voor de wilde nachten. Die zijn steeds heftiger geworden met de tijd. Onze excuses als we de lakens niet vaak genoeg verschonen. Of met vieze voeten in je kruipen. Maar weet: jij bent het grootste rustpunt in ons leven.

Oké, misschien werd je niet altijd op waarde geschat. Laat naar bed gaan was stoer en vroeg onder wol was suf. Maar de volgende ochtend hielden we des te meer van je. En eerlijk gezegd houden we iedere ochtend een beetje meer van je. Hoe donkerder de dagen worden, hoe groter de liefde voor jou. Iedere ochtend wordt het moeilijker om ruw de dekens weg te schoppen en je te verlaten. Iedere ochtend rollen we ons om in de dekens, die zoveel fijner zijn dan ‘s avonds.

Niet verder vertellen, maar bed, misschien ben jij wel onze grootste liefde. Soms gaan we wel uit logeren. Dan liggen we bij iemand anders tussen de lakens. Maar we komen steeds weer bij je terug.

Oké, nu moeten we echt opstaan, hoe zwaar het ook is. Hm, misschien toch nog één keertje snoozen, echt één keer hoor. O balen, het is te laat. Dag bed, tot vanavond. We verlangen nu al naar je terug.

Hoe laat je naar bed gaat zegt iets over je IQ

Wil je weten wat? Klik dan op de foto.

Reageer op artikel:
Een ode aan ons oh zo geliefde bed
Sluiten