Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 26 okt 2016

Een open brief aan de man die ik niet meer nodig heb in mijn leven

Beste man die ik niet meer nodig heb,

Je doet vaak alsof ik niet besta. Misschien steekt me dat nog wel het meest. Terwijl we toch behoorlijk vaak in dezelfde ruimte zijn. En als je wel de moeite kunt opbrengen om mijn aanwezigheid op te merken, dan doe je alsof er niets is gebeurd tussen ons.

Niet dat je altijd maar hoeft te laten merken dat er iets is gebeurd. Wát er is gebeurd tussen ons was in feite betekenisloos. Het was allemaal een spel.

Het ging om onszelf. Het ging jou om jou en mij om mij

Het begon als een spel en het eindigde bitter. Maar het was nooit meer dan een spel. Een egospel.

Ik denk dat we elkaar hebben gebruikt. Het ging ons namelijk niet om de ander. Het ging om onszelf. Het ging jou om jou en mij om mij. Het enige wat we wilden was ons beter voelen over onszelf. We waren willekeurige tegenspelers. Even. Heel even. Heel kort.

Soms koester ik wat we hadden nog in mijn hoofd. Het was spannend. Het was leuk. Maar meestal wou ik dat het allemaal anders was gelopen.

Zelfs als ik heb verloren, voelt het niet als een verlies

Misschien denk je dat je het spel hebt gewonnen. Dat idee krijg ik soms. En misschien is dat de reden dat ik je deze brief schrijf. Een brief aan de man die slechts vluchtig in mijn leven was. Een brief aan de man die ik niet nodig heb.

Het is natuurlijk niet chic wat je hebt gedaan, maar je bent er goed vanaf gekomen, uit de hele strijd. Even leek je wat imagoschade te hebben opgelopen in je vriendenkring, bij de mensen om je heen. Maar dat heb je snel opgelost. Met je praatjes. En verder heb je alles ineens dik voor mekaar. Terwijl je eerst toch diep in de penarie zat. Misschien heb je dan ook wel gewonnen.

Ik ben niet boos. Ik ben niet verdrietig. En misschien lijkt het of ik verbitterd ben en je geen geluk gun, maar dat is niet waar. Alleen soms lijkt het of je wilt laten zien hoe goed jij het nu voor elkaar hebt. Dat jij de winnaar bent. Daar kan ik toch niet zo goed tegen. Zelfs al betekende het allemaal weinig tussen ons.

Zelfs áls je hebt gewonnen, omdat jij mij te slim af was, omdat in jouw leven het geluk nu aan jouw kant lijkt te zijn of misschien omdat mijn bestaan jou niet kan schelen. Zelfs als ik heb verloren, voelt het niet als een verlies. Want ik heb je helemaal niet nodig in mijn leven.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Als je het single-leven wilt, maar ook samen wilt zijn

Reageer op artikel:
Een open brief aan de man die ik niet meer nodig heb in mijn leven
Sluiten