Life 29 apr 2016 Omani McDaniels

Een open brief aan het meisje die het wijntje niet kan laten tijdens het diëten

We kennen het allemaal: je bent een strict dieet aan het volgen, maar dan komt het weekend dichterbij. De drang is te groot, de verleiding te sterk. Je moet en zal dat wijntje drinken.

Deze keer ga je het volhouden. Deze keer wordt anders dan de andere keren. Je bent gemotiveerd, gedreven. Je bent van plan je target te halen. Neen, je gáát de target halen. De foto’s van bikini modellen en Instagram Sporty Spices zijn een soort plaag. Maar je dieet is in volle gang en je knalt erdoorheen als een stier door een rode muur. Dit dieet is jouw bitch.

Maar dan komt het einde van de week weer nader. De zon schijnt en de terrasjes stromen weer vol. Er begint een gevoel bij je te knagen, een gevoel dat je heel de week hebt weten te onderdrukken. Je loopt langs een terras, maar er bestaan geen oogkleppen groot genoeg om jouw zicht op je geliefde wijntje te doen verbergen. En ja hoor, daar zit mevrouw weer aan een tafeltje met een glas in hand. De vriendinnen zijn al onderweg. Je was zo sterk. Nadruk op ‘was’.

Je wilt er niet aan toegeven, maar de zin is te machtig

De volgende ochtend weet je jezelf te herpakken. Je hebt een lichte kater, want bij één wijntje bleef het niet. Toch voel je je oké. Je maakt een shake voor jezelf met amandelmelk, spinazie, spirulina, banaan en een shotje wheatgrass. Zo’n vitaminekick zal zelfs de ergste kater laten schrikken. Vol goede moed pak je je sportkleding, om te gaan hardlopen. Onderweg merk je dat je vermoeider bent dan normaal. Je herinnert dat je ook een sigaretje hebt gerookt bij je laatste wijntje. Het was niet de bedoeling, maar iedereen was aan het roken. Je dacht dat het geen kwaad kon.

Gelukkig ben je weer op de goede weg. Je bent al meerdere malen gaan sporten deze week. Het is aan je kleding te merken en je voelt je fit. Fitter dan dat je in tijden hebt gevoeld. Maar dan gebeurt het. De appjes komen al binnen: ‘De zon schijnt, eentje kan geen kwaad.‘ Je houdt vol dat je het niet gaat doen, maar het einde van de dag komt in zicht en je voelt je met de seconde zwakker worden. Je wilt er niet aan toegeven, maar de zin is te machtig.

Treur niet vriendin. Je bent jong, blij en vrij. Zo lang je het niet te gek maakt, mag je heus wel af en toe zondigen.

LEES OOK: 6x waarom wijn zoveel beter is dan een boyfriend
wijn1-770x462

Reageer op artikel:
Een open brief aan het meisje die het wijntje niet kan laten tijdens het diëten
Sluiten