Life 30 apr 2016 Omani McDaniels

Een open brief aan oprecht aardige meisjes

Voor de vrouw die oprecht aardig is. Niet omdat het hoeft, maar omdat het kan.

Soms snappen mensen niet dat er ook individuen op deze aarde bestaan die gewoon aardig zijn. Niet alles wat je doet, doe je om er iets voor terug te krijgen. Eigenlijk is vrij weinig van wat je doet, om er iets voor terug te krijgen. Jij bent aardig om het aardig zijn en dat mag heus wel een keer benoemd worden.

Vandaag de dag leven we in een maatschappij, waarbij iedereen iets terugverwacht. ‘Doe ik dit voor jou, dan verwacht ik ook dat jij iets voor mij doet.’ Maar er zijn nog mensen die dingen voor anderen doen, puur om hen gelukkig te maken. Mensen die nooit een verjaardag vergeten. Mensen zoals jij. Jij geniet ervan om anderen te verwennen en zich speciaal te laten voelen. Jij geniet ervan om lekker voor anderen te koken en hun te zien genieten. Jij geniet ervan om cadeautjes aan anderen te geven en hun uitdrukking te zien, wanneer ze het cadeau openmaken.

Jij bent een glanzende diamant in een zee van kristallen

Mensen zoals jij zijn schaars. En hoewel dat jammer is, maakt het jou ook speciaal. Sommigen die je net leren kennen geloven vaak niet dat jij oprecht bent, omdat jouw soort ongewoon is. Mensen die je al langer kennen voelen zich soms bezwaard, omdat zij het gevoel hebben dat ze niet kunnen opmeten aan jouw goedheid. Die voelen zich onattent, door jouw overweldigende attentie. Ook al hoeft dat helemaal niet, want meer dan hun blijdschap verwacht je niet terug.

Je zult ook in je leven te horen krijgen dat je een slijmbal bent, misschien heb je dat al wel eens. Maar negeer de negatievelingen. Als de wereld vol zou zijn van mensen met jouw goedheid, dan zouden er geen oorlogen zijn. Jij bent een glanzende diamant in een zee van kristallen. Mensen zeggen vaak: ‘behandel anderen zoals je zelf behandelt wilt worden.’ En jij doet dat met hart en ziel.

LEES OOK: Deze type meisjes herinnert iedereen zich nog van vroeger
schoolmeisjes-770x462

Reageer op artikel:
Een open brief aan oprecht aardige meisjes
Sluiten