Oh! Zo combineer je een smokey eye met rode lipstick

Er zijn van die ongeschreven beauty regels die je toch altijd in je achterhoofd hebt wanneer je je opmaakt. Één daarvan is: Combineer je smokey eye niet met een (donker) rode lipstick. Maar wist je dat dat prima kan? Met deze ene tip kun jij voortaan elke smokey combineren met elke donkere kleur lipstick.

Het geheim van én je ogen flink aanzetten én een felle of donkere lipstick gebruiken is simpel. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je huid helemaal te egaliseren. En als we zeggen helemaal dan bedoelen we ook helemaal.

Heftige look

Je zult je misschien afvragen waar dat goed voor is. Het probleem met twee heftige looks combineren is dat het al gauw te rommelig wordt. Maar wanneer je de rest van je gezicht rustig houdt is het totaal geen probleem om een heftige oogschaduw met dito lipstick te combineren.

Stappenplan voor een egale huid
  • Begin met het aanbrengen van een primer. Deze zorgt ervoor dat de ondergrond voor je make-up egaal is en dat ook je huidstructuur gladder wordt.
  • Breng daarna je foundation aan. Wanneer je veel oneffenheden hebt kies dan voor een hele dekkende foundation. Wanneer je een rustige huid hebt kun je volstaan met een medium dekkende foundation.
  • Hierna is het tijd om alle nog zichtbare oneffenheden weg te werken met concealer. Zorg ervoor dat je gezicht er zo egaal mogelijk uitziet.
  • Poeder nu met een transparante poeder het geheel af. Het mooiste resultaat krijg je door een volle poederkwast te gebruiken die de poeder lichtjes over je huid waaiert.
  • Voor een frisse look kun je nog wat highlighter aanbrengen. Niet teveel want ook dit draagt bij aan een rommelig effect wanneer het teveel is.
  • Hou je blush rustig. Zet alleen de bovenkant van je jukbeenderen aan, anders wordt de look te heftig. Gebruik absoluut geen roze tint want dat matcht niet bij je lipstick. Gebruik liever een bronskleur om het zo mooi mogelijk in het geheel te laten passen.

En tadaa, je egale huidje is klaar om opgemaakt te worden. Ben je benieuwd hoe je een mooie smokey eye maakt? Bekijk dan eens onze tutorial. Voor inspiratie voor mooie rode lippen kun je hier kijken.

Reageer op artikel:
Oh! Zo combineer je een smokey eye met rode lipstick
Sluiten