Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 19 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Een stralende huid? Dan kun je het beste de volgende dingen eten

Alsof het internet er nog niet vol genoeg mee staat. Iedereen roept hoe belangrijk het wel niet is dat we gezond eten en dat het echt van de grootste noodzaak is dat we 100 en één dingen moeten eten op een dag om mooi te blijven. Daarom een kort maar krachtig kookboekje voor diverse huidtypes:

Tegen een droge huid:

Een droge huid heeft veel baat bij omega 3. Dit is te vinden in tonijn, zalm en andere vette vissen. Niet zo’n vis eter? Ga dan voor avocado’s en walnoten.
Tip: Gooi een halve avocado en wat vlaszaad bij je ochtendsmoothie om deze winter een mooie glow te behouden.

Tegen een rode huid:

Mint heeft een goede invloed op een rode huid en is daarnaast ook nog eens heel lekker in velen gerechten (of in een kopje thee).
Tip: Een muntdip met erwtjes, avocado, chili en limoensap is heerlijk voor tijdens de middag.

Tegen cellulitis:

Héél véél groene thee. Deze reinigt het lichaam middels zijn antioxidanten waardoor slechte stoffen worden opgeruimd voordat ze zich in cellulitis kunnen omzetten.
Tip: Een beetje gemalen koffie aan je bodyscrub toevoegen heeft hetzelfde effect op het lichaam. Het verwijdert de dode cellen en activeert de nieuwe cellen.

Tegen huidveroudering:

Besjes zijn hier je beste vriend. Ze helpen de cellen op gang en bevatten daarnaast natuurlijk ook een bom aan vitamines en antioxidanten. En lekker dat ze zijn..

Reageer op artikel:
Een stralende huid? Dan kun je het beste de volgende dingen eten
Sluiten