Een stukje van je haren afgeschoren? Zo laat je het natuurlijk terug groeien

Half geschoren haar is hot. Tenminste, Cara Delevingne heeft het laatst nog gedaan en ze is niet de eerste. Als we het moeten geloven wordt het een ding dit jaar. Maar wat als je het hebt gedaan en je wil het terug laten groeien? Dit is je stap voor stap handleiding.

Het is al moeilijk om een pony bij te laten groeien. Regelmatig terug naar de kapper om er laagjes in de laten knippen is een absolute must. Iedere keer moet het weer bij de rest van je haar passen. En een pony heeft vaak al een aanzienlijke lengte. Hoe doe je dat in hemelsnaam met geschoren haren? Deze dingen zijn heel handig om te weten:

Kies de juiste plek om je haar af te scheren

Als je je haar aan de zijkant afscheert is het heel moeilijk om het mooi bij te laten groeien. Als je niet zeker weet wat je van een geschoren haarstijl vindt na een paar weken is het handig om ‘veiliger’ te beginnen. Neem een undercut. Oftewel dezelfde haarstijl als Cara. Je kunt er gemakkelijk haar overheen doen en het valt minder op als je het weer laat bijgroeien.

Laat het een klein beetje groeien

De kapper kan er pas wat mee als je haar ongeveer 2,5 centimeter is. Wacht daarom even en ga niet direct naar de kapper. Als je van die ene centimer wat afknipt heb je nog maar een halve centimeter over. Dan ben je weer bijna terug bij af.

Wees je bewust van je type haar

Als je steil haar hebt is het makkelijker om het uit te laten groeien dan wanneer je krullen hebt. Als je krullen hebt zullen je bijgegroeide centimeters gaan krullen waardoor het minder snel weer lang wordt voor het oog.

Let op je scheiding

Als je een geschoren stuk hebt aan de zijkant zou je ook je haren van de andere kant naar de geschoren kant kunnen omslaan. Een scheiding van het midden af. Zo hangen je haren eroverheen. Let op, als je te dun haar hebt, of het geschoren stuk is te groot, dan zal dit niet mooi staan. Kortom, even goed in de spiegel kijken.

Extensions

Als je het echt niet meer aan kan zijn er altijd nog extensions. Je hebt een stukje afgeschoren dus je hebt geen enorme hoeveelheid aan extensions nodig. De noodoplossing voor als je het écht zat bent.

Reageer op artikel:
Een stukje van je haren afgeschoren? Zo laat je het natuurlijk terug groeien
Sluiten