Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 24 september 2017

Dit is waarom het hebben van minstens één zus je gelukkiger maakt

Het hebben van een zus is niet alleen handig als je midden in een kledingcrisis zit, maar ook wanneer je advies nodig hebt over of je nu wel of niet met die ene man op date zal gaan. Buiten de kleine ruzies om, heeft ze meer invloed op hoe jij in het leven staat dan je zelf misschien had gedacht.

Het zal vast niet altijd een feestje zijn als je met je ouders en één of meerdere zussen in huis woont. Net zoals je het af en toe niet eens bent je beste vriendin, heb je ook wel eens een meningsverschil met je zus. Soms wat heftiger, soms is het na een uurtje alweer afgezwakt. Geloof het of niet; je zus heeft veel invloed op hoe gelukkig jij bent.

Een zus maakt je gelukkiger

Ulster University startte een onderzoek met 571 mannen en vrouwen tussen de 17 en 25 jaar. Hieruit blijkt dat je profiteert van best wel wat voordelen als je ten minste één zus hebt. Ze maakt je niet alleen gelukkiger, maar ze zorgt er ook voor dat je positiever in het leven staat, je makkelijk je gevoelens kan uiten en dat je ambitieus bent. But how?

Lekker kletsen

De positieve resultaten zijn vooral te danken aan de speciale band die zussen met elkaar hebben. Je kunt bijna alles tegen haar zeggen en ze is soms misschien wel de eerste aan wie je iets belangrijks vertelt. Is dat urenlange geklets over die aparte schoenen die je nichtje laatst aanhad op een feestje toch nog ergens goed voor.

Ook bleek dat zusjes waar de ouders van gescheiden zijn nog duidelijkere uitkomsten hebben. De eerder genoemde voordelen lijken sterker aanwezig te zijn, omdat hun band over het algemeen nog hechter is.

Geldt niet voor broers

Als je een broer hebt, dan gelden de resultaten in de meeste gevallen helaas niet. Dan is er juist het tegenovergestelde aan de hand, omdat broers niet de neiging hebben om het overal uitgebreid over te hebben. Vaak zijn mannen niet zo’n kletsers, maar dat is niet echt iets nieuws.

Hoe je band met je zus (of broer) ook is, ze zal altijd achter je staan en je door dik en dun steunen. En dat is ook al heel erg veel waard.

Misschien vind je dit ook wel leuk om te lezen: 6 x waarom je zus jouw beste vriendin is en blijft

Reageer op artikel:
Dit is waarom het hebben van minstens één zus je gelukkiger maakt
Sluiten