Zara Bircan
Zara Bircan Love & Seks 24 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

De 5 onderwerpen die je vanaf nu op iedere eerste date wil bespreken

Nadat je de standaard vragen hebt besproken, is het eindelijk tijd voor de grote vragen. Stel je diepgaande vragen op de eerste date, dan weet je geheid iets meer over je date dan je in eerste instantie zou weten.

Stress over ongemakkelijke stiltes hoef je niet meer te hebben, want bij het stellen van de juiste vragen rollen de gesprekken er zo uit. Bespaar voortaan je tijd, want met de volgende vragen weet jij veel sneller een keuze te maken in het avontuur dat zich daten noemt.

Deze vijf vragen onthullen alles wat je wilt weten op de eerste date

Hoe iemand ergens mee omgaat, hoe open ze zijn en hoe ze hun liefje, misschien wel jou, later gaan behandelen. Voortaan weet jij hoe je hier al achter te komen op de eerste date met de volgende vijf vragen.

“Hoe zit je familie in elkaar?”

Een simpele, maar overduidelijk toch wel een leuke vraag. Deze vraag onthult hoe jouw date omgaat met de mensen die het dichtstbij hem/haar staan. Erg belangrijk, want als het goed gaat, kom jij later in dezelfde cirkel terecht. En dan zou je wel willen weten hoe jij behandeld zou worden, toch?

“Wat doe je in het weekend?”

Dit hoef je nog niet te gebruiken om ze stiekem op vervolgdate te vragen. Als je date geen bezigheden en verplichtingen heeft, wat doet hij/zij dan in het weekend? Het antwoord op deze vraag geeft je inzichten op hun interesses en sociale leven en is handig als je wilt weten hoe jij hier in zou kunnen passen.

“Waar liggen je prioriteiten?”

Je kan deze vraag zo breed stellen als je wilt, maar je hoeft niet heel moeilijk te denken. Wat vindt je date leuk om te doen, hoe spendeert hij/zij zijn tijd en wat maakt hem/haar gelukkig? Op deze manier kan je achter iemands moralen en perspectieven komen, waarmee je op lange termijn gegarandeerd rekening mee kunt houden.

“Heb je ergens spijt van?”

Misschien wel een vraag die je moet bewaren voor na een eerste drankje, maar wel veelzeggend over hoe je date is als persoon. Hoe zelfbewust zijn ze, zien zij hun eigen fouten in en hoe gaan ze daarmee om? Als je date zich hierbij tenslotte kwetsbaar openstelt, is dit ook gelijk een manier om intimiteit in het begin van een potentiële relatie op te bouwen.

“Wat was je slechtste date?”

En ze mogen het niet beantwoorden met ‘deze’. Het uitwisselen van slechte date ervaringen kan niet alleen humoristisch zijn, maar geeft je ook inzicht in hoe kritisch zij voorheen zijn geweest bij hun voorgaande partners. Natuurlijk hoef je dit niet te persoonlijk te nemen, maar de manier waarop zij over een slechte date praten, zegt wel iets over hoe zij zelf zijn.

Lees ook:

Reageer op artikel:
De 5 onderwerpen die je vanaf nu op iedere eerste date wil bespreken
Sluiten