Mika van Leeuwen
Mika van Leeuwen Beauty en Style 11 mei 2016

Eerste hulp! Zo houd je je haar prachtig asblond

Dit is een probleem dat alle brunettes kennen die hun haar wel eens lichter hebben gemaakt. Of ze nou gingen voor een totaal nieuwe haarkleur of voor highlight: als je de deur uitstapt bij de kapper is het prachtig assig, maar niet veel later wordt het geel. Gelukkig hebben we dankzij onze haarexpert Mika van Leeuwen de sleutel naar blonde lokken, zonder gele gloed.
We vroegen hulp aan Mika. Hoe kunnen we zo lang mogelijk van onze asblonde haren genieten? De topstylist van Rob Peetoom is onze vaste haarexpert en zoals iedere week heeft hij weer wat fijne tips voor ons.

Waarom? Waarom?

Waar ligt het eigenlijk aan dat je geblondeerde haar geel wordt? Volgens Mika is vergeling een natuurlijk proces. ’Wanneer je het haar oplicht is het in het begin vaak mooi helder. Na een tijdje komen je eigen pigmenten weer terug en wordt je haar langzaam weer warmer en donkerder,’ zegt Mika. Wat je daar tegen kunt doen?

Bescherm je haar tegen de zon

De zon versterkt en versnelt het proces van geel worden enorm. Mika: ’De zon zorgt ervoor dat je haar langzaam weer wat lichter wordt en wanneer het haar oplicht komt er altijd warmte vrij.’

Mika raadt aan om je haar te allen tijde te beschermen tegen de zon, de grote boosdoener als het over je haarkleur gaat. Dit betekent niet alleen wanneer je op het strand gaat liggen bakken, maar ook wanneer je op straat loopt en je er minder bewust van bent. Er zijn heel veel soorten serums met een UV filter die je haar tegen de zon beschermen. Overigens gaan deze producten de oplichting niet tegenhouden.

Toners

Het mooiste assige resultaat krijg je van een toner bij de kapper. Een toner is een soort spoeling met een astint erin. Bij geel is de astint violet. Als je van een asblonde kleur houd, raadt Mika aan dit altijd direct na je oplichtende behandeling te doen. Ook kun je zo nu en dan eens terug gaan om alleen een toner te zetten. Het liefst maximaal eens per maand doen.

Zilvershampoo en zilvermaskers

Om je asblonde kleur veilig en makkelijk te onderhouden thuis zijn er zilvershampoo’s en zilvermaskers. Een zilvershampoo werkt heel goed en wanneer je haar vergeelt kun je dit veilig regelmatig gebruiken. Ook weer niet dagelijks en laat het ook niet langer dan vijf minuten intrekken, want dan loop je de kans op een paarse gloed. Eén keer per week is vaak prima. Mika: ’ Een zilvershampoo werkt goed voor je kleur, maar geeft nul voeding aan je haar. Daarnaast is het vaak erg uitdrogend. Wissel het goed af met je verzorgende lijn producten.’

Een zilvermasker is beter, want het is een verzorgend product waar violet pigment inzit. Dit product werkt sneller en beter omdat het tijdens de afzuring – dichtmaken van de schubben – van het haar werkt. Je hebt dan verzorging en verkleuring in één product. Dit soort maskers zijn niet heel goedkoop, maar je haar wordt er wel happy van. En jij dan natuurlijk ook.

LEES OOK: Haargoeroe Mika: Zo worden je droge en beschadigde lokken weer prachtig glanzend

Reageer op artikel:
Eerste hulp! Zo houd je je haar prachtig asblond
Sluiten