Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 13 feb 2015

Eerste model met het syndroom van Down op de catwalk tijdens de NY Fashion Week

Hoewel we altijd uitkijken naar de shows van de NY Fashion week, is er deze keer een extra bijzondere reden om te kijken. Voor het eerst in de geschiedenis van de shows loopt er namelijk een model mee met het syndroom van Down.

Actrice Jamie Brewer, bekend van de film American Horror Story, loopt deze Fashion Week mee met de show van designer Carrie Hammer. Carrie is oprichtster van het Role Models Not Runway Models initiatief, waar ze vorig jaar mee begon toen ze gevraagd werd voor de NYFW.

Role Models Not Runway Models

Ze wilde de vrouwen die haar ontwerpen kopen zo goed mogelijk vertegenwoordigen, en ze bedacht dat ze dus juist die vrouwen nodig had in plaats van modellen. Voor haar eerste show vroeg ze daarom aan haar klanten wie er mee wilde lopen. Zo kwam het dat in haar eerste show Danielle Sheypuk meedeed, ondanks dat ze in een rolstoel zit. Volgens Carrie was het absoluut niet bedoeld als statement, maar het werd wel zo opgepakt. Honderden vrouwen schreven Carrie om haar te bedanken voor wat ze had gedaan, plus ze werd overstroomd met aanmeldingen van vrouwen met een handicap die graag mee wilden lopen in een van haar shows. En zo was Role Model Not Runway Models geboren.

Jamie Brewer

Katie Driscoll was een van de schrijfsters. De moeder van een dochter met het syndroom van Down wilde heel graag dat er een model mee zou lopen dat ook het syndroom van Down had, zodat haar dochter kon zien dat ook met een handicap alles mogelijk is. Katie wist ook wie ze het liefste als rolmodel zou zien, en dat was Jamie Brewer. Deze Fashion Week was het dan zover, Jamie liep mee in een zwarte A-lijn jurk die haar fantastisch stond. Jamie zelf was erg enthousiast over haar deelname aan de show. Ze zei daarover: “Jonge meisjes en vrouwen zien mij en denken;’Hey, als zij het kan, kan ik het ook!'”. Wat een inspiratie.

[one_half][/one_half][one_half_last]Jamie deed mee in de Rock Your Socks campagne voor Wereld Down Syndroom Dag.[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]Breed lachend naast Miss America tijdens een filmfestival.[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]Jamie samen met haar vrienden tijdens de Teen Choice Awards.[/one_half_last]

Reageer op artikel:
Eerste model met het syndroom van Down op de catwalk tijdens de NY Fashion Week
Sluiten