Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 18 apr 2018

Leuk! De eerste Nederlandse Netflix original serie is in de maak en het gaat over het studentenleven

Geef maar toe, ook jij vindt de Netflix originals de beste series van de streamingdienst. Als je een nieuwe serie wil kijken, neus je altijd eerst door de originals om te zien of er weer wat nieuws bij is gekomen om te bingen. En hoe leuk is het, dat er nu voor het eerst een Nederlandse Netflix original aankomt.

Die Amerikaanse dramaseries zijn natuurlijk top en misschien heb je je ook wel eens gewaagd aan een Deense serie (The Killing of The Bridge zijn aanraders), maar het wordt hoog tijd dat er een Nederlandse Netflix original serie aan komt. En die is nu in de maak. Een serie over het Amsterdamse studentenleven.

Of nou ja, soort van over het Amsterdamse studentenleven. De serie gaat namelijk over een groepje studenten die geniet van alles wat het leven ze biedt, van rijkdom en seks tot macht. Maar dan ontdekken ze een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw.

Ja, dat is wel even een plottwist. Die ongetwijfeld niet iedereen zal aanspreken. Wel handig om meteen wat te leren over de Nederlandse geschiedenis misschien.

Eerste Nederlandse Netflix original

De serie wordt geproduceerd door de makers van series als Van God Los, Smeris en Riphagen. Dat is niet mals, dus het belooft een topserie te worden.

Hoe de serie gaat heten is nog niet bekend. Wel weten we dat de original zal bestaan uit acht afleveringen van een half uur. En dat je het in 2019 wereldwijd kunt streamen via Netflix. Love it.

Iedere week alles over liefde, seks en relaties in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

[contact-form-7 id=”122608″ title=”Nieuwsbrief”]

Ps. Sla [email protected] in je adresboek op, anders mis je ons misschien.

Reageer op artikel:
Leuk! De eerste Nederlandse Netflix original serie is in de maak en het gaat over het studentenleven
Sluiten