Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 30 aug 2017

16 herkenbare situaties tijdens je eerste partyvakantie

Je eerste partyvakantie staat waarschijnlijk in je geheugen gegrift. Het was dé vakantie waar de gehele squad voor had gewerkt bij de Appie en waar iedereen zo ongelooflijk naar uitkeek. Zon, strand en vooral: uitgaan. Deze dingen heb je sowieso gedaan tijdens je eerste partyvakantie:

1. Als pauper met de bus of luxe met het vliegtuig

Jullie hadden keihard gewerkt om jullie eerste welverdiende partyvakantie te bekostigen. Óf je zat als luxe paard in het vliegtuig óf jullie hadden toch niet genoeg geld en kozen voor het goedkoopste (wellicht gezelligste): de bus. Na urenlang voorpret kwam je dan éindelijk aan bij de bestemming: Salou, Mallorca, Chersonissos of Sunny Beach.

2. Een Kroegentocht doen

Meteen lieten jullie je allerlei feestpakketten aansmeren door de reisorganisatie en gingen jullie op avontuur. Met de kroegentocht leerden jullie de bekendste feestplekken kennen en de Dutch Night mocht niet ontbreken. Misschien een tikkeltje teleurgesteld dat er bijna alleen maar Nederlanders waren, wachten jullie vol verwachting de andere nachten af.

3. Happy hours overal

Jullie konden er geen genoeg van krijgen. Overal zijn happy hours. Jullie ontdekten dat er misschien helemaal niet zo veel alcohol in al deze mega goedkope drankjes zat, leuk was het wel. En de barmannen mochten er ook wel zijn..

4. Landen sparen

Een lekkere Spanjaard, Ein Deutscher en ook nog een kaaskopje. Er werd regelmatig geregeld en zo had jij er mooi weer wat landen bij gespaard.

5. Slapen, slapen en.. slapen

Na weer een goede nacht lagen jullie om 5 uur ’s ochtends in coma in bed, om vervolgens te ontwaken om twee uur ’s middags. Gauw douchen, een stokbroodje en Desperados halen bij de supermarkt om de hoek en hup bakken maar. Want dat slapen en uitbraken ging natuurlijk gewoon door op het strand. Met een drankje, dat dan weer wel. Het stand was eigenlijk jullie thuis.

6. Gratis drank zoeken

Het doel van de avond: gratis drank krijgen. Andere feestgangers of barmannen inpalmen met jullie dansmoves en zorgen dat jullie gratis drankjes aangeboden krijgen. Cheap? Ja. Maar geef toe, het mag deze vakantie.

7. Iemand die veel te diep in het glaasje had gekeken

Ai, er is altijd iemand in de squad die net de grens over ging. En af en toe moesten jullie naar de wc rennen, als je die haalde. Het hoorde er allemaal bij. (Oh god).

8. Lekker verbranden

Je wilde natuurlijk niet als witpier thuis komen. Tijdens jullie eerste partyvakantie waren sommigen van jullie misschien nog niet zo verstandig en besloten je niet in te smeren. Of met olie, om mooi bruin te worden. Helaas werkte deze strategie niet al te goed en keerde iemand als vuurrode kreeft terug.

9. Een ongeluk

Iemand viel van de kade het water in, iemand viel van de scooter of je werd bestolen. Er is tijdens jullie eerst partyvakantie sowieso iets gebeurt wat vreselijk was. Heeft niets met roekeloosheid te maken trouwens, hoor.

10. Smakelijke dinertjes

Piekfijne restaurantjes hadden ze op de bestemming niet echt. Maar goedkope wel. En dat is nu net waar jullie naar op zoek waren. Goed voor de kater was al dat vette eten dan weer wel.

Zelf koken kon trouwens ook, maar die supermarktsessie eindigde dan toch weer in de vreemdste combinaties voor het avondeten. Ook geen succes.

11. Last minute cultuur snuiven

Omdat je niet als een complete nietsnut weer naar je ouders wilde terugkeren, besloten jullie om één dag ook nog maar even het dorpje te bezoeken dat in de buurt ligt. Onder het mom van cultuur snuiven.

12. Souvenirtjes scoren

Je moest natuurlijk de leukste souvenirtjes scoren voor het gehele thuisfront. Van sleutelhangertjes tot schelpen, drank of magneetjes. En voor jezelf nam je uiteraard ook iets mee als aandenken. Een kater.

13. Vol trots jullie bedrukte shirtjes dragen

De vakantie was niet compleet zonder bedrukte T-shirts. Iedereen moest uiteraard kunnen zien hoe jullie heten, of waar jullie vandaan komen én dat jullie bij elkaar horen.

14. Indrinken met keiharde muziek

De avond begon steevast met flessen sterke drank, drankspelletjes en keiharde muziek. Er werd gedanst, geschreeuwd en sommigen haalden de stad niet eens. Een dolle bende.

15. Miljoenen foto’s

Al deze legendarische momenten werden natuurlijk vastgelegd met jullie pocketcamera, of wegwerpcamera. Geen enkele foto werd gewist want: hoe gênanter, hoe beter. Dit zijn nog steeds de allermooiste herinneringen aan jullie partyvakantie en nog regelmatig onderwerp van gesprek.

16. Chagrijnig maar voldaan naar huis

Jullie zijn gesloopt, kapot, moe, misselijk, zwak en ziek. Op de terugweg werd er vooral geslapen en kon iemand van jullie soms een tikkeltje aangebrand uit de hoek komen. Niet gek na al dat gefeest en vitamine tekort. Het geeft in elk geval aan: de vakantie was enorm geslaagd.


LEES OOK:
Fotogeniek zijn? Zo sta je perfect op je vakantiekiekjes

Reageer op artikel:
16 herkenbare situaties tijdens je eerste partyvakantie
Sluiten