Alles wat je moet weten als je je eerste tattoo laat zetten zodat je er over twee jaar nog steeds blij mee bent

Je hebt al lang geleden besloten om een tattoo te nemen en weet nu eindelijk wat je wilt. Heb je er al over nagedacht bij wie je de tattoo wil laten zetten? Dit en alle andere belangrijke dingen waar je aan moet denken als je je eerste tattoo laat zetten hebben we voor je op een rij gezet.

Je eerste tattoo laten zetten is best wel spannend. Denk van tevoren goed na over de volgende dingen zodat je zeker weet dat je over twee jaar nog steeds blij bent met je tatoeage.

1. Je moet goed weten waar je hem laat zetten

En deze kun je natuurlijk op twee manieren interpreteren: wáár op je lijf of waar als in bij welke tattoo artist? We bedoelen de laatste (al is de eerste natuurlijk ook erg belangrijk).

Zoek van tevoren uit bij welke artist je je tatoeage wil laten zetten. Laat dat onder andere afhangen van de stijl die je voor ogen hebt. Wil je een old school tattoo? Dan kun je beter kiezen voor iemand die in die stijl is gespecialiseerd. Wil je een tiny tattoo? Ga dan voor een artist die goed is in fine lining. Je kunt van te voren op Instagram op onderzoek uitgaan maar ook navraag doen bij mensen uit je omgeving die al tattoos hebben.

2. Je moet zeker zijn van je zaak

Je eerste tattoo is echt een ding. Zorg er daarom voor dat je er zeker van bent dat je dit echt wilt. Waarschijnlijk heb je daar al heel lang over nagedacht maar zelfs als je last minute (in de tattooshop zelf) nog bedenkt dat je het toch niet wil, voel je dan niet verplicht om het toch te doen.

Een goede tip is om eerst een lange periode een design van je tattoo op je nachtkastje te leggen en elke ochtend even te kijken of je hem nog steeds leuk en/of bijzonder vindt.

3. Je hoeft niet zenuwachtig te zijn voor de pijn

Dat valt namelijk echt reuze mee. Het is moeilijk om je er een voorstelling bij te maken maar blaas het dus vooral ook niet op. Luister niet naar horrorverhalen van mensen die zeggen dat het bizar veel pijn doet. Wacht het af en neem iemand mee waar je je relaxt bij voelt.

Geloof ons, het valt écht heel erg mee (en wij hebben experts in huis met veel tatoeages). Natuurlijk is dat afhankelijk van de plek waar je hem laten zetten en hoe lang het duurt maar je eerste tattoo is vaak niet enorm groot en laat je ook niet op een enorm pijnlijke plek zetten.

4. Je mag het eerlijk aangeven als het niet naar wens is

Natuurlijk wel van te voren want achteraf is niet zo handig (tenzij het echt heel lelijk is gezet). Maar een tattoo artist ontwerpt of tekent een design na waar jij om vraagt. Je krijgt eerste een plakplaatje op de plek waar je de tattoo wil (en zodat de artist ziet welke lijnen hij moet overtrekken).

Stel je vindt het ontwerp of de plek niet mooi, hij is te groot of te klein, zeg dat dan gewoon eerlijk. Het is de taak van de artist om het goed te doen en naar wens van de klant. Voordat je de tattoo laat zetten kan je echt nog wel wat aanpassingen doorgeven want het is super belangrijk dat je blij bent met wat je krijgt.

5. Je moet je tattoo goed verzorgen

Je tattoo artist legt natuurlijk uit dat dat belangrijk is, maar doe dat ook echt. Dat betekent ook dat je beter even niet kunt gaan zwemmen of badderen. Felle zon moet je ook vermijden of je tatoeage goed afdekken. Sowieso is het belangrijk dat je je tatoeages insmeert met factor 50 (ook jaren later nog).

Smeer nadat je tatoeage net is gezet de tattoo regelmatig in met bijvoorbeeld Bepanthen zalf. Dat bevordert het helingsproces en voorkomt ontstekingen. Gaat er toch iets niet goed? Neem dan vooral contact op met je tattoo artist.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten als je je eerste tattoo laat zetten zodat je er over twee jaar nog steeds blij mee bent
Sluiten