Eet je mooi: 5 etenswaren voor op je boodschappenlijstje

Tijdschriften, het internet en je vriendinnen zullen je allemaal overhalen te investeren in producten waarvan zij denken dat het geweldig werkt voor je huid. Je zult echter versteld staan van het feit dat de beste ingrediënten voor je huid gewoon in de supermarkt te halen zijn:

Eieren

Eieren zijn niet alleen een lekkere maaltijd, maar ook goed voor je gezicht. Ze ruiken misschien niet zo aanlokkelijk en voelen waarschijnlijk een beetje vies aan, maar het is een echte aanrader. Een gezichtsmasker gemaakt van eiwitten heeft namelijk onwijs veel voordelen voor je huid. Het heeft voedende bestanddelen die je gezicht een radiant glow geven, je huid stevig houden en zichtbare poriën doen verkleinen.

Kaneel

Wist je dat veel verzorgingsproducten kaneel bevatten? Kaneel heeft namelijk een erg positieve werking op de huid. Het kruid zorgt er namelijk voor dat je bloedvaten gestimuleerd worden hard te werken, wat de bloedtoevoer naar je gezicht optimaliseert. Zo blijf je achter met een gezond, blozend gezicht. Je kunt ook een kaneelstokje verkruimelen en mixen met wat honing om zo je eigen scrub te maken.

Munt

Als je huid acné gevoelig is, zijn muntblaadjes iets voor jou. Ze bevatten veel vitamine B en salicylzuur, wat je onzuiverheden aanzienlijk vermindert. Het enige wat je hoeft te doen, is het sap van de muntblaadjes op je gezicht aanbrengen en het er na een paar minuten afspoelen.

Sandelhout

Bekend om de antibacteriële werking, is sandelhout erg geschikt om wondjes en onzuiverheden te desinfecteren. Sandelhoutolie kan gebruikt worden als een moisturizer voor je gezicht, welk huidtype je ook hebt. Als masker kun je het mengen met een beetje water en op je gezicht laten zitten voor ongeveer vijftien minuten.

Wodka

Ja dames, wodka. We vragen niet van je het op te drinken, maar om het op je gezicht aan te brengen. Het is namelijk een goedwerkende tonic, die je poriën verkleint dode huidcellen laat verdwijnen en je gezicht verfrist achterlaat. Het beste is nog dat het geschikt is voor elk huidtype, zélfs de gevoelige.

Reageer op artikel:
Eet je mooi: 5 etenswaren voor op je boodschappenlijstje
Sluiten