Eet jezelf gelukkig met iets wat we bijna allemaal heerlijk vinden

Wat is het toch weer genieten als er een wetenschappelijk onderzoek om de hoek komt kijken waardoor we fijne feiten leren. We weten natuurlijk wel al dat we gelukkig worden van gezond eten maar onze guilty pleasures krijgen vaak geen ereprijs van de wetenschap. Maar dit keer wél. Oh hi there, vanilla yoghurt.

Vaak heeft geluk te maken met vrij voor de hand liggende dingen. Zoals sporten (endorfine dat vrijkomt) of meditatie, want dan geef je je geest de rust en ruimte om geluk te omarmen. Nu blijkt echter dat we gelukkig worden van vanille yoghurt en dat bericht is al genoeg om iedere vrouw te laten lachen.

Vruchtenyoghurt versus vanille yoghurt

Volgens een nieuw onderzoek wat onlangs is gepubliceerd in the journal Food Research International, word je écht gelukkig van het eten van vanille yoghurt. De onderzoekers onderzochten drie groepen van 24 deelnemers. Ze gaven de proefpersonen twee yoghurtsoorten – vanille en vruchten – in identieke verpakkingen. Oftewel, de buitenkant was hetzelfde, de inhoud anders (smaak en vetgehalte).

De deelnemers werden vervolgens gevraagd om foto’s van andere mensen op basis van zes negatieve en zes positieve persoonlijkheidskenmerken te beoordelen. De onderzoekers gebruikten hun reacties om het geluksniveau te meten. Het eten van de vruchtenyoghurt tijdens het beoordelen van deze foto’s had geen impact op het geluksgevoel van de deelnemers. Terwijl de onderzoekers een heel hoog geluksgevoel konden meten als ze vanille yoghurt aten.

Wij weten voortaan wat wij als ontbijt én als toetje eten: vanilla yoghurt baby.

LEES OOK: 10 voeding mythes: welke zijn het en wat is de waarheid?

Reageer op artikel:
Eet jezelf gelukkig met iets wat we bijna allemaal heerlijk vinden
Sluiten