Aha: Je kunt beter in één keer een hele zak paaseitjes opeten in plaats van elke dag eentje

Heb jij het gevoel dat je je moet inhouden als je een eetbui hebt? Nergens voor nodig, want uit onderzoek blijkt dat je maar beter in één keer alles kunt opeten. Elke dag een klein beetje snoepen is namelijk veel slechter voor je tanden.

We zijn er helemaal klaar voor om dit weekend lekker veel te snoepen. Als je al die lekkere paaseitjes ziet kun je de verleiding echt niet weerstaan en eet je het liefst meteen een hele zak leeg. Wow, goed nieuws, dat is veel beter dan elke dag één paasei eten.

Suiker is de hel voor je gebit

Als je iets zoets hebt gegeten blijft er veel suiker op je tanden zitten, waardoor tandplak ontstaat. Tandplak is zuur en breekt de laag coating van je tanden af, je tandglazuur, waardoor er gaatjes ontstaan. Wil je niet.

Je kunt dus beter in één keer heel veel snoepen in plaats van elke dag een beetje. Je moet eigenlijk ook meteen je tanden poetsen als je hebt gesnoept, maar nee.. die chocoladesmaak houden we maar wat graag nog even in onze mond.

Als je een eetbui hebt eet dan chocola

Als je cravings hebt kun je het beste toegeven aan chocola. Dit smelt heel snel in je mond waardoor je gebit er minder last van heeft. Geen enkele reden dus om je in te houden dit weekend. Yihaaaa.

Reageer op artikel:
Aha: Je kunt beter in één keer een hele zak paaseitjes opeten in plaats van elke dag eentje
Sluiten