Renée
Renée | LinkedIn Love 17 apr 2019

Wat er met je lichaam gebeurt als je een tijdje geen seks hebt

Iedere vrouw kent wel een periode van… droogte. Maar wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je geen seks hebt voor een bepaalde periode? We gingen het internet op om het antwoord voor je te vinden.

Allereerst, maak je niet meteen zorgen om je lichaam als je even geen seks hebt. Daar is natuurlijk helemaal niets mee. Maar mocht je nieuwsgierig zijn wat voor effecten het heeft op je lichaam, dan kun je zeker even verder lezen.

Wat gebeurt er met je lichaam als je geen seks hebt?

Want wát gebeurt er met je lichaam als je geen seks hebt? Gebeurt er überhaupt iets? We schrijven het voor je uit.

1. Je kan sneller ziek worden

Volgens Flo verbetert je immuunsysteem als je regelmatig seks hebt. Doordat endorfines vrijkomen is het voor je lichaam schijnbaar makkelijker om ziektes te verslaan. Wat ze precies bedoelen met regelmatig seks hebben is trouwens niet bekend.

Lees ook: Haha! Dankzij deze sekscalculator weet je of je onder of boven het seksgemiddelde zit

2. Je ervaart wellicht meer stress

Uit kleine onderzoeken blijkt volgens Bustle dat de kans bestaat dat je meer stress ervaart als je niet regelmatig seks hebt. Hoe het zit? Je hebt blijkbaar hogere pieken in je bloeddruk als het gevolg van stress dan mensen die de afgelopen tijd nog seks hebben gehad.

3. Je hebt meer tijd nodig om nat te worden

Schijnbaar kun je wat opstartproblemen ervaren als je na een tijd weer voor het eerst seks hebt. Daardoor is het mogelijk dat het langer voor jou duurt om nat te worden. Misschien heb je daarom wat meer hulp nodig om opgewonden genoeg te raken voordat je seks kunt hebben.

4. Je voelt meer pijn tijdens de menstruatie

Regelmatig seks hebben is voor sommige vrouwen een goed medicijn om menstruatiepijn te verminderen. Endorfines en een orgasme helpen hen om de pijn te bestrijden.

Lees ook: Oelala! Als je deze truc toepast tijdens de seks wordt klaarkomen een stuk makkelijker

5. Je libido wordt lager

Lang droog staan betekent voor sommige vrouwen dat hun libido lager wordt. Flo schrijft: “Hoe meer seks je hebt, hoe meer je het wil. Een lange tijd geen seks hebben zorgt ervoor dat je interesse in seks verliest.” Nu is dat te betwijfelen, maar wie weet heb je er na een lange periode inderdaad minder behoefte aan.

Reageer op artikel:
Wat er met je lichaam gebeurt als je een tijdje geen seks hebt
Sluiten