Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 7 jul 2019

Wow! Slik je al zo’n 10 jaar de pil? Dit is het effect op je hersenen

Het is tegenwoordig helemaal hot om te 'ontpillen'. We gooien massaal de pil weg, terwijl er behoorlijk wat voordelen aan deze vorm van anticonceptie zitten. Van sommige voordelen was jij al op de hoogte, maar van het voordeel hieronder vast nog niet. Misschien is het slikken van de pil tóch zo gek nog niet.

Waarschijnlijk heb jij ooit de pil geslikt, of dit nu kort of lang was. Je besloot ermee te stoppen of je slikt hem nog altijd. Maar door allerlei horrorverhalen ben jij onzeker over jouw pilgebruik geworden. Maar wat blijkt: het slikken van de pil heeft zojuist weer een extra voordeel gekregen. Dit effect heeft de pil op jouw brein (na 10 jaar slikken):

Het effect van de pil op je hersenen

Het is én blijft het meest populaire anticonceptiemiddel. Je slikt deze tegen zwangerschappen of kwalen zoals: hevige ongesteldheid, pukkels, migraine en meer. Sommige vrouwen zijn negatief over dit mini pilletje, terwijl anderen er juist bij zweren. Hoe dan ook zijn er genoeg voordelen, die het het slikken waard maken.

Wat die positieve effecten betreft, is er zojuist eentje bijgekomen: na 10 jaar slikken van het pilletje is jouw geheugen namelijk toegenomen. Je bent hierdoor veel beter in staat om allerlei dingen te herinneren. Dit blijkt uit een onderzoek, gepubliceerd in: The Journal of the American Geriatrics Society.

Brein

De onderzoekers keken niet heel nauwkeurig naar hóe dit kan. Maar het lijkt overduidelijk iets te maken te hebben met het stabiliseren van de geslachtshormonen: oestrogeen en progesteron. Dit onderzoek loopt ondertussen nog verder, en daarmee komt er nog een vervolg.

Wij vinden het een grappig resultaat. Het zou toch cool zijn als wij ons over een aantal jaar alles Pietje precies kunnen herinneren.

Onlinelibrary

Reageer op artikel:
Wow! Slik je al zo’n 10 jaar de pil? Dit is het effect op je hersenen
Sluiten