Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Beauty en Style 18 dec 2019

Droom jij ook van een egale huid? Deze 7 voedingsmiddelen geven jouw huid een mega boost

Wie droomt er nou niet van een egale huid? Toch is het voor vrijwel niemand haalbaar om 365 dagen per jaar een egale huid te hebben. Maar met de volgende voedingsmiddelen geef jij je huid een gigantische boost. Eet jezelf mooi meid.

Bij onzuiverheden zijn we vaak geneigd om aan de slag te gaan met huidverzorging. Heel goed natuurlijk, maar schoonheid komt in dit geval letterlijk van binnen. Door het eten van de juiste voedingsmiddelen verwen jij je huid optimaal.

Deze voedingsmiddelen geven jou een egale huid

Als je een egale huid hebt hoef je voor je gevoel veel minder make-up te gebruiken. Je huid is immers dan al prachtig. Hoe dan ook is elke vrouw naturel op haar mooist. En al die mooie vrouwen verdienen het om te weten hoe je die egale huid bereikt.

1. Wortels

Heb je wel eens de inhoud van je potje dagcreme bekeken? Grote kans dat je het woord ‘retinol’ ziet staan. Dit is niets anders dan Vitamine A wat zorgt voor een egale huid. Vitamine A zorgt voor de aanmaken van nieuwe huidcellen. Doordat de huidcellen vernieuwen krijg jij een egale en stralende huid. Voortaan dus altijd een zakje worteltjes mee als snack naar school of werk.

2. Spruitjes voor een egale huid

Niet iedereen houdt van spruitjes maar gelukkig kun je ze héél lekker klaarmaken met kruiden en sausjes. In deze groene rakkers zit meer vitamine C dan in sinaasappels. Ja, best shocking inderdaad. Vitamine C zorgt voor de vorming van bindweefsel en zorgt voor een stevige huid.

3. Paprika

Zijn zelfs gemarineerde spruitjes niet jouw ding? Dan kunnen we je misschien helpen aan een egale huid door het eten van paprika. Ook in deze groente zit vitamine C. Vitamine C helpt bij de aanmaak van collageen en kan UV schade beperken. Gegarandeerd een egale huid.

4. Rauwe cacao

Ja je leest het goed, éindelijk iets heerlijks in het rijtje. Rauwe cacao bevat een hoog gehalte aan antioxidanten. Het gaat hierbij wel om rauwe cacao. Tegenwoordig kun rauwe cacao gelukkig vinden in veel supermarkten. Heerlijk voor een smoothie of als topping op je yoghurt.

5. Tomatenpuree

Ben jij gek op een pasta met tomatensaus? Dan hebben we goed nieuws voor jou meid. Tomatenpuree zorgt namelijk ook voor het krijgen van een egale huid. Dit pretje bevat de antioxidant lycopeen dat je huid beschermt. Door vijf eetlepels tomatenpuree te eten zorg je al voor een mega boost.

6. Walnoten

Een egale huid is een gehydrateerd huid. Door het eten van walnoten wordt je huid van binnenuit gehydrateerd. Dat komt omdat er alfa-linoleenzuur (ALA) in zit. Hierdoor blijft het vochtgehalte in je huid op pijl. Een klein handje walnoten per dag is al genoeg. En is direct ook een gezonde snack voor een avondje Netflix.

7. Een egale huid dankzij bleekselderijsap

Bleekselderijsap is al een tijdje een hit. Dit komt doordat er veel vitamines en mineralen in zitten die goed zijn voor je huid. Ook helpt het bij de aanmaak van collageen. Het is misschien even doorbijten elke dag zo’n sapje, maar succes gegarandeerd. Direct een goed begin van de dag.

Meer over een mooie huid:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Droom jij ook van een egale huid? Deze 7 voedingsmiddelen geven jouw huid een mega boost
Sluiten