Hou je vast: Binnenkort kun je met je vriendinnen naar het Groningse Eierbalfestival

In de zomer kunnen we niet genoeg krijgen van festivals. Food festivals, muziekfestivals, we houden ervan. Nu is er echter een nieuw festival om de hoek komen kijken waar we wel een beetje onze twijfels bij hebben: het Groningse Eierbalfestival.

De eierbal is een typische Gronisnge snack. Het klinkt niet echt lekker en ziet er ook niet heel appetijtelijk uit. Maar ’t schijnt dus echt een lekker hapje te zijn. Maar als jij uit Groningen komt, weet je ongetwijfeld hoe heerlijk deze snack is.

Ode aan de eierbal

Het is een hardgekookt ei in een omhulsel van ragout. Dit wordt vervolgens gepaneerd en gefrituurd. En in Groningen en Oost-Nederland kun je dit gewoon uit de muur trekken.

Groningse deuntjes

Zoals de naam al doet vermoeden, staat het feestje compleet in het teken van de eierbal. Je kunt er allerlei verschillende soorten en smaken eierballen proeven en met je vriendinnen dansen op typisch Groningse muziek.

Durf jij ’t aan?

Het is een ware ode aan Groningen en stiekem lijkt het ons best leuk om een kijkje te gaan nemen – al is het alleen maar om dit bijzondere gerecht eens te proeven. Kaartjes kun je hier bestellen. Ga jij?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk: Nog meer reden om te gaan: Mysteryland krijgt langste zipline van alle Europese festivals

Nu.nl

Reageer op artikel:
Hou je vast: Binnenkort kun je met je vriendinnen naar het Groningse Eierbalfestival
Sluiten