Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 2 mrt 2017

Ha! Er zijn nu 44 onbewoonde eilandjes te koop in Nederland dus grijp je kans

'Op een onbewoond eiland, zijn alle dagen fijn. Op een onbewoond eiland, daar zou ik willen zijn.' Zeg nu eerlijk: je eigen eiland, jouw feestje. Dat wil iedereen toch? Je droomt komt misschien wel uit: er zijn nu maar liefst 44 onbewoonde eilanden te koop in de Vinkeveense Plassen. Hallo zomer chillsessies.

Ga je mee naar m’n eiland?

Of je je nu lekker wilt terugtrekken op je eigen onbewoonde eiland, er een vet feest wilt geven, romantisch wilt picknicken, of je eigen hut wilt bouwen: het kan nu op je eigen eiland. Over twee weken worden namelijk 44 eilanden in de Vinkeveense Plassen geveild. Wees er als de kippen bij als jij prinses wilt zijn van je eigen stuk land.

De eilandjes liggen in het recreatiegebied van Vinkeveen. Je kunt er heerlijk zonnen en ook je bootje aanleggen. Overnachten op je eiland mag helaas nog niet, je kunt romantisch de zon onder zien gaan en dan zul je je stekkie moeten verlaten.

De gemeente is wel bezig met een nieuw bestemmingplan, waardoor het mogelijk wordt om op sommige eilanden wél te overnachten. Huur een boot met je vrienden, neem je tent mee en feest tot in de late zwoele zomerse uurtjes op je eigen eiland.

Wat mag dat kosten?

Het hangt af van de grootte van het eilandje. Voor eentje van zo’n 15 meter lang zul je diep in de buidel moeten tasten. De prijs: 18.750 euro inclusief beschoeiing, wat je verplicht bent om aan te leggen. Maar voor een kleiner eilandje kun je denken aan een paar honderd euro. Leuk verjaardagscadeautje?

LEES OOK: Om bij weg te dromen: de 12 allermooiste eilanden van Europa en je wilt er meteen heen

Reageer op artikel:
Ha! Er zijn nu 44 onbewoonde eilandjes te koop in Nederland dus grijp je kans
Sluiten