Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 15 apr 2017

Heb jij het in je? Dit zijn dé karaktereigenschappen om rijk te worden

Word je depressief als je alleen al dénkt aan de staat van je bankrekening? En vraag je je af hoe sommige mensen toch zo rijk kunnen zijn? Nou, rijke mensen hebben een aantal eigenschappen gemeen. Wetenschappers hebben deze karaktertrekken ontrafeld. Heb jij het in je?

Onderzoekers van het University College in het Britse Londen vroegen zich af hoe het kan dat sommige mensen rijk en succesvol zijn, terwijl anderen iedere maand weer de eindjes aan elkaar moeten knopen. Daarom besloten ze te zoeken naar de ‘sleutel tot succes’. De wetenschappers onderzochten dit bij achtduizend mensen in een periode van elf jaar.

Je denkt misschien dat een rijk leven zonder geldzorgen niet voor jou is weggelegd. Maar als je deze eigenschappen hebt, zou je het zomaar eens ver kunnen schoppen in het leven.

Dit zijn de eigenschappen die rijke mensen hebben

De onderzoekers kwamen er achter dat er vijf eigenschappen zijn die mensen met een goed gevulde bankrekening hebben. Heb jij vier van de vijf eigenschappen? Dan heb je al heel veel kans om een prachtig leven op te bouwen.

De eigenschappen zijn emotionele stabiliteit, doorzettingsvermogen, zelfcontrole, optimisme en plichtsgetrouwheid. Volgens de onderzoekers zijn deze eigenschappen zelfs belangrijker dan je afkomst. Je kunt dan wel uit een rijk gezin komen, maar als je deze eigenschappen niet bezit, zul je het toch niet super ver schoppen. En omgekeerd.

Het gaat vooral om de combinatie van deze karaktereigenschappen als je rijk wilt worden. Bijkomend voordeel: als je deze eigenschappen bezit, ben je ook nog eens gezonder en gelukkiger. Ka-ching!

Dit is misschien je droombaan wel: Droombaan: je kunt 12.000 euro verdienen met bier drinken en de wereld over reizen

Reageer op artikel:
Heb jij het in je? Dit zijn dé karaktereigenschappen om rijk te worden
Sluiten