Renée
Renée | LinkedIn Love 19 aug 2019

Waarom mensen die zeggen ‘we kunnen wel lopen’ het verst komen in het leven

Iedereen heeft wel een vriendin die je niet kunt vertrouwen als het gaat om Google Maps en looproutes. Als zij zegt ‘we kunnen wel lopen’ blijk je uiteindelijk niet tien minuten maar veertig minuten onderweg te zijn. Maar hé, maak je geen zorgen als jíj die persoon bent. Want weet je wat? Jij komt het verst in het leven.

Je zou zomaar weleens heel ver in het leven kunnen komen als je op Facebook getagd bent in ‘we kunnen wel lopen’ berichten. Waarom? Dat lees je hieronder.

Waarom jij met je lopen-mentaliteit ver gaat komen

Zeg alvast hallo tegen een droombaan, een spetterende carrière of een eigen zaak, want je hebt veel eigenschappen om trots op te zijn.

1. Je bent optimistisch

Oké, het was achteraf langer lopen dan je van tevoren had aangegeven. Maar wat maakt zoiets uiteindelijk nou uit? Je bent nu eenmaal optimistisch en dat is iets om trots op te zijn. Mensen omgeven zich namelijk maar wat graag met optimistische mensen. Hiermee sta je al 1-0 voor.

2. Je geeft niet snel op

Eén ding is zeker, je geeft niet op als het even tegenzit. Als de (metaforische) route voor jou langer duurt houd je net zo lang vol tot je de bestemming hebt bereikt.

3. Je bent sportief

Je bent op alle mogelijke manieren denkbaar sportief. Ten eerste vind je het dus helemaal niet erg om eens een flinke wandeling te maken. Hallo, tijdens een stedentrip zetten jullie toch ook 20.000 stappen op een dag? Ten tweede vat je het ook sportief op als je vriendinnen beginnen te klagen over hoe lang jullie route wel niet duurt. Dat je goed kunt incasseren is een voordeel voor later.

4. Je leeft in het moment

Je leeft niet graag in het verleden of in de toekomst, maar in het nu. Dat je daardoor niet altijd de snelste route van tevoren hebt opgezocht, neem je maar voor lief. Aan de andere kant betekent deze manier van leven dat je de leukste dingen meemaakt op onverwachte momenten.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Waarom mensen die zeggen ‘we kunnen wel lopen’ het verst komen in het leven
Sluiten