Lianne Görtz
Lianne Görtz Life 19 dec 2018

Haha! Als je eigenwijs bent dan leef je langer volgens deze onderzoeken

Als er een wondermiddeltje zou bestaan wat ervoor zou zorgen dat we langer leven, dan zouden we het direct inslaan. Maar helaas, tot nu toe is er geen recept om zo lang mogelijk van het leven te genieten. Tenzij je dit specifieke karaktereigenschap meetelt.

Als iemand je eigenwijs noemt, is dat 9 van de 10 keer niet per se als een compliment bedoeld. Maar na vandaag lach jij het laatst en het best. Letterlijk.

Eigenwijs? Jij leeft langer

Het onderzoek vond plaats binnen een Italiaanse groep mannen en vrouwen die tussen de 90 en 101 jaar oud waren. Wat de meeste personen gemeenschappelijk hadden, is dat ze eigenwijs waren. Deze eigenschap zou er ook voor zorgen dat deze mensen een positieve instelling hebben en dat ze een sterke werkhouding hebben.

Deze resultaten worden ook ondersteund door een ander onderzoek van de University of California San Diego en the University of Rome La Sapienza. Zij onderzochten oudere personen door middel van testen en interviews. De onderzoekers vroegen ook aan de rest van de familie hoe ze de opaatjes en omaatjes zouden beschrijven. Zij beschreven ze voornamelijk als eigenwijs. Verrassend.

En het klopt ook wel. Want als je zelf nog opa’s en oma’s hebt, dan weet je vast ook wel dat ze het volume van de televisie niet zomaar lager zetten. Ook al vraag je het heel netjes.

Geen wondermiddeltje nodig, gewoon zorgen dat je een tikkeltje eigenwijzer wordt. Simpeler kan bijna niet.

En het biedt nog veel meer voordelen: Vroeger stronteigenwijs? 6 redenen waarom je dan later heel succesvol wordt
eigenwijs

Health USCD

Reageer op artikel:
Haha! Als je eigenwijs bent dan leef je langer volgens deze onderzoeken
Sluiten