Ein-de-lijk! De oorzaak van migraine is bekend en hopelijk is je helse pijn snel verleden tijd

Als je last hebt van migraine dan weet je hoe vreselijk dit is. Dit is niet zomaar hoofdpijn, nee, het is een helse pijn waardoor je dagenlang alleen maar in een donkere ruimte wil liggen en geen hap door je keel kunt krijgen. Maar er is goed nieuws, de redding is nabij. Onderzoekers zijn er namelijk achter wat de oorzaak van migraine is.

Bleh, zodra je de migraine voelt opkomen weet je al dat de komende dagen een hel zullen zijn. Barstende koppijn, misselijk, braken, tintelingen en licht of geluid kun je écht niet verdragen.

Je probeert er misschien al een tijdje achter te komen wat voor jou een trigger is om de verschrikkelijke pijn te krijgen. Jij was niet de enige die in het duister tastte over de oorzaak. Ook onderzoekers wisten eigenlijk niet goed waardoor migraine wordt veroorzaakt. Tot nu dan.

Er is namelijk onlangs een grootschalig onderzoek gedaan naar migraine. Voor deze wetenschappelijke studie werden bijna 60.000 mensen die last hebben van de hoofdpijn vergeleken met ruim 315.000 gezonde mensen.

Eindelijk is de oorzaak van migraine bekend

Wat bleek: mensen met migraine hebben een ander soort DNA. De verschillen hadden te maken met hart- en bloedvaten. Hierdoor hebben de ‘migraine mensen’ een minder goede bloedtoevoer.

Een pasklare oplossing is er helaas nog niet. Maar nu de oorzaak van migraine bekend is, zal de remedie niet lang meer op zich wachten.

Dit vind je misschien ook interessant: Goed nieuws als je te veel hebt gedronken: Koffie kan je lever redden

headachegenetics

Reageer op artikel:
Ein-de-lijk! De oorzaak van migraine is bekend en hopelijk is je helse pijn snel verleden tijd
Sluiten