Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 11 mei 2017

Eindelijk! Amsterdam gaat betaalbare huurwoningen bouwen dus pak je verhuisdozen maar vast in

Amsterdam is een prachtige stad. Alles ziet er idyllisch uit met alle bruggen en grachten, er is altijd wel ergens een feestje, er zijn zeventien bioscopen dus je kunt naar iedere film die je wil, en als je behoefte hebt aan rust kunt je heerlijk chillen in een van de parken. Het enige nadeel aan deze geweldige stad is dat er wonen een godsvermogen kost. Áls het je al lukt om een woning te bemachtigen.

Iedereen die in Amsterdam woont of wil wonen kent de struggle van een huis zoeken in de stad. Voor een goedkope huurwoning moet je zo’n tien jaar ingeschreven staan. Voor een dure huurwoning verdien je te weinig of je houdt gewoon geen geld over zodra de huur is afgeschreven. En de bank weigert je een hypotheek te verstekken, dus kopen is ook onmogelijk. Alleen al hier aan denken zorgt voor hoofdpijn en een instant depressie.

Halleluja! Er wordt wat gedaan aan de Amsterdamse woningmarkt

Maar, niet getreurd. We hebben namelijk extreem goed nieuws voor je. De gemeente Amsterdam heeft je probleem namelijk begrepen en gaat er wat aan doen. Halleluja.

Amsterdam gaat 1500 middeldure huurwoningen bouwen. Dit zijn appartementen met prijzen tussen de 700 en 970 euro. En de gemeente wil dat de huurprijs 25 jaar lang niet meer gaat stijgen dan de inflatie. Nog steeds niet mega goedkoop, maar hé, het blijft Amsterdam en samen met je lover of bestie is dit nog aardig op te hoesten.

Er is wel een eis: je mag (samen met je huisgenoot) niet meer dan anderhalf keer modaal verdienen. Dat is 37.000 euro per jaar, of 2816 euro per maand, bruto.

Betaalbare huurwoningen in Amsterdam

Waar en wanneer de woningen gebouwd gaan worden is nog niet duidelijk. Maar we zijn blij dat wonen in Amsterdam dan toch nog een beetje betaalbaar lijkt te worden. Heb jij je verhuisdozen al gepakt?

Amsterdam wordt nóg beter. Lees dit artikel: Briljant! In Amsterdam komt de eerste pizzarun van Europa

Reageer op artikel:
Eindelijk! Amsterdam gaat betaalbare huurwoningen bouwen dus pak je verhuisdozen maar vast in
Sluiten