Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 6 september 2017

Eindelijk antwoord: Kan een bad guy ooit veranderen en een good guy worden?

Hij loog over alles. Waar hij was, met wie hij was, waar hij zijn geld mee verdiende. En ja, ook over hoe bijzonder hij je vond. Zoveel bijzonderder dan alle andere meisjes die hij kende. En toch behandelde hij je alsof je niets waard was. Maar nu heeft hij zijn leven gebeterd. Zegt hij.

Kan een bad guy ooit een good guy worden? De man die je wereld op z’n kop zette, de man die al veel te lang door je hoofd spookt, de man waarvan je weet dat hij niet goed voor je is, zegt dat hij is veranderd. Maar kan dat echt?

Hij had gelijk

Jij was zo mooi zei hij. Veel te mooi voor hem. Al vanaf de eerste keer dat hij je zag wist hij dat hij je wilde. Maar ook dat je veel te hoog gerepen was.

Hij had gelijk. Natuurlijk had hij gelijk, want jij verdient veel beter dan de bad guy. Je verdient een man die jou op nummer één zet, niet een man die je behandelt alsof je een wegwerpproduct bent. En bovenal verdien je een man die eerlijk tegen je is.

Je kunt een man niet veranderen

Hij heeft je pijn gedaan. En het idee dat hij je terug wil, voelt goed. Het is egostrelend. Hij wil jóú. En je vraagt je af of het je dan toch is gelukt om hem te veranderen.

Want ja, dat hoopte je altijd. Dat hij zijn losbandige, flierefluitende leven zou staken, omdat jij het waard was. Omdat hij voor jou wilde kiezen en voor jou alleen. Maar het slechte nieuws is: je kunt een man niet veranderen.

Een foute man zal alleen veranderen als hij dat zelf wil, als hij daar zelf klaar voor is. Maar hoe weet je of hij echt is veranderd? Of dat hij je alleen maar probeert in te palmen? Met weer een leugen.

Het antwoord

Mensen worden volwassen, maken dingen mee, ondervinden wat er gebeurt als ze een zooitje van hun leven maken, misschien schakelen ze hulp in. Ja, mensen kunnen veranderen. Of in ieder geval proberen te veranderen.
Of hij écht is veranderd, of dat hij zal gaan veranderen, dat weet je eigenlijk nooit. Mensen kunnen een tijdje hun leven beteren voor ze weer de mist in gaan. Maar ze kunnen ook hun verleden achter zich laten.

Bedenk wel: als hij een good guy zou zijn, zou je hem dan nog net zo aantrekkelijk vinden? Of was het juist het spel wat het zo spannend maakte?

Zolang je maar gaat voor een man die jou gelukkig maakt, die je goed behandelt, trots op je is, een man die jou ontzorgt en er voor je is. Zolang je dat doet, kun je nooit de verkeerde keuze maken.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Dan wil je dit misschien ook lezen:
Is eens een vreemdganger altijd een vreemdganger?

Reageer op artikel:
Eindelijk antwoord: Kan een bad guy ooit veranderen en een good guy worden?
Sluiten