Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 14 november 2017

Eindelijk antwoord: Puistjes uitknijpen of niets doen?

Je handen beginnen misschien spontaan te jeuken als je een puisje hebt gespot. Want man, wat wil je dat kreng graag uitknijpen. Maar dan hoor je de stem van je moeder in je hoofd, die zegt dat je deze vijand beter met rust kunt laten. Zou het echt?

Wat is nou het beste om te doen als je een puisje hebt? Uitknijpen of laten zitten en wachten totdat dit huidprobleem zichzelf heeft opgelost?

We legden dit dilemma voor aan Paula Begoun, de vrouw achter het merk Paula’s Choice.

Paula had jarenlang zelf last van puistjes, tot ze zich ging verdiepen in welke ingrediënten nou goed zijn voor je huid. Ze schreeft er zo’n twintig boeken over en heeft inmiddels het zeer succesvolle huidverzorgingsmerk Paula’s Choice.

Puistjes uitknijpen of niets doen?

Paula heeft een duidelijke mening over deze kwestie. ‘Niets doen is verschrikkelijk! Wie wil er nou de hele dag rondlopen met een rijp puistje in haar gezicht! Yikes!’

Een puisje uitknijpen – op de juiste manier – is het beste wat je kunt doen, volgens Paula. ’Doe dit ’s avonds, dan heeft je huid de hele nacht om te herstellen. Gebruik natuurlijk wel de juiste verzorgingsproducten.’

Wat je verder nog kunt doen als je puistjes hebt

Er zijn ingrediënten die je het beste kunt vermijden als je een onzuivere huid hebt, namelijk alles wat je huid kan irriteren. Heftige scrubs, parfum, plantenextracten die een reactie uit kunnen lokken zoals mint, menthol, eucalyptus en lavendel. En natuurlijk alcohol.

Lees ook: Je kunt nu je striae weg laten tatoeëren en het resultaat is prachtig

Reageer op artikel:
Eindelijk antwoord: Puistjes uitknijpen of niets doen?
Sluiten