Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 12 jan 2018

Eindelijk: het antwoord op de vraag hoe je dit jaar wél een man aan de haak slaat

Je hebt redelijk wat Tinder matches, maar toch zit er niemand bij die je écht leuk vindt. Je vraagt je af wat er mis gaat. Waarom de leuke mannen je niet de goede kant op swipen. Het antwoord is simpel. En je hoeft maar één ding te veranderen.

Uit onderzoek van Tinder blijkt namelijk dat het allemaal mee te maken heeft hoe wij vrouwen onszelf presenteren. Wait what?!

Wij vrouwen houden van zwart. Zwart kan altijd, het is stijlvol en edgy. We kiezen dan ook graag een foto voor ons Tinderprofiel waarop we een simpel zwart jurkje dragen, die zwarte skinny waar je je zo sexy in voelt of dat zwarte truitje dat je zelfvertrouwen geeft. Maar kennelijk zijn je matches succesvoller als je een beetje kleur aantrekt.

Zo heb je meer datingsucces

Tinder analyseerde 12.000 datingprofielen van mannen en vrouwen in de leeftijd van achttien tot veertig jaar. De onderzoekers van de datingapp ontdekten één belangrijk ding en dat is dat iedereen zich vrij basic lijkt te kleden.

De meerderheid van de gebruikers droeg neutrale kleuren als wit, zwart, blauw of grijs. Stijlvol? Ja. Maar of het werkt als je het daten bent?

‘Nee,’ zegt Jess Carbino, socioloog en relatie-expert bij Tinder. ‘Kleding geeft je de mogelijkheid om op te vallen in de menigte. En aangezien de meerderheid neutrale kleuren draagt, is het slim om een beetje kleur aan je garderobe toe te voegen als je wilt opvallen en indruk wilt maken.’

Volgens de socioloog en relatie-expert gebruiken dieren in het wild ook felle kleuren om op te vallen. Pauwen bijvoorbeeld. Haal die mooie jurk met print daarom maar tevoorschijn als je een nieuwe foto wilt maken. Of zie het als een goede reden om te gaan shoppen natuurlijk. En je kunt deze truc natuurlijk ook toepassen als je uitgaat en wil opvallen in de kroeg of club. Succes.

LEES OOK: Mannendossier: 5 redenen waarom mannen gék zijn op vrouwen die gin-tonic’s drinken

Reageer op artikel:
Eindelijk: het antwoord op de vraag hoe je dit jaar wél een man aan de haak slaat
Sluiten