Eindelijk van die overbodige kilo’s af? Zo kom je weer strak in je vel

Ben je eindelijk van dat overgewicht af waar je zo je best voor hebt gedaan, blijf je over met hangend vel. Leuk, maar daar doen we het natuurlijk niet voor. Met de volgende tips kun je gelukkig de laatste stap ook nog met succes afronden:

1. Eet voedsel wat de elasticiteit van de huid stimuleert

Zoals je misschien al eens hebt gelezen wordt de huid elastisch gehouden middels collageen. Voor de aanmaak van collageen heb je vitamine A, K en E nodig. Dat betekent veel vis en noten eten.

2. Goed drinken

Om de huid elastisch te houden moet je hem ook voldoende hydrateren. Door alleen al twee liter water te drinken op een dag kun je een enorm verschil maken.

3. Bescherm jezelf goed tegen de zon

Van blootstelling aan de zon wordt de huid ook minder elastisch. Dit komt doordat het de huid erg uitdroogt. Dus hoe leuk een kleurtje ook staat, laat de zonnebank voor wat hij is en smeer je goed in tijdens zonnige dagen.

4. Train je spieren

Grote kans dat je door het afvallen niet alleen vet, maar ook je spieren grotendeels bent kwijtgeraakt. Zet jezelf dus weer in de sportschool en waag jezelf aan een gepast krachttrainingsprogramma.

5. Moisturize

Shea- en cacaoboter zijn perfect om je huid weer mee in vorm te krijgen. Masseer het goed in voor optimaal resultaat.

6. Eet rauw

Probeer zoveel mogelijk rauw te eten, zoals groentes en fruit. Zo behoud je de meeste vitamines en mineralen wat er weer voor zorgt dat je huidje elastischer wordt.

Reageer op artikel:
Eindelijk van die overbodige kilo’s af? Zo kom je weer strak in je vel
Sluiten