EIndelijk: zo maak je die ellendige poriën kleiner

Enige tijd geleden stonden de kranten bol van een nieuw fenoneem: porexia. Veel meisjes zouden geobsedeerd zijn door hun poriën. Meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen vond dat zij te grote poriën had. Ook al is porexia in onze ogen een tikkeltje overdreven, als je niet blij bent met de kleine spikkeltjes kun je er prima wat aan doen. En zo doe je dat:

Exfoliër

Door (schrik niet) dagelijks te exfoliëren verkleinen je poriën aanzienlijk over tijd. Je verwijdert zo dode huidcellen en andere viezigheden die je poriën verstoppen. Op het moment dat ze verstoppen worden ze namelijk zichtbaar. Weg ermee dus. Gebruik om de dag een facewash met een lichte scrub voor het gewenste effect.
Aanrader: Dr. van der Hoog – Purity Face Wash

Blijf van je gezicht af

Niet alleen zorgen vieze vingers voor meer narigheid aan je poriën, het stimuleert ook nog eens de olieproductie van je huid. Probeer eraf te blijven en áls je er al aan komt, dan alleen met schone vingers.

Gebruik neusstrips om mee-eters te verwijderen

Deze kun je praktisch overal kopen. Natuurlijk, ze verrichten geen wonderen, maar ze helpen wel degelijk als je ze met regelmaat gebruikt. Ze verwijderen daarbij ook dode huidcellen en het voelt ook nog eens lekker.
Aanrader: Neusstrips van de Action

Gebruik een porieminimizer

Het ene middeltje werkt beter voor jou dan het andere, dus je zult even moeten uitvogelen wat voor jou het beste is. Ook is het slim om eens te overleggen met je schoonheidsspecialiste wat voor minimizer zij aanraadt (en meteen een goed excuus om testertjes mee te nemen).
Aanrader: Clinique – Pore Minimizer

Draag primer

Primer breng je aan op een schoon gezicht en zorgt dat de rest van je make-up zoals foundation en poeder niet je poriën zullen verstoppen. Zo kun je met een gerust hart je gezicht in de verf zetten.
Aanrader: M.A.C – Prep + Prime lijn

Neem een stoombad

Dit zorgt er voor dat je poriën open gaan en makkelijk te verkleinen zijn. Vijftien minuutjes boven een warm dampend badje hangen en je bent ready to clean.

Reageer op artikel:
EIndelijk: zo maak je die ellendige poriën kleiner
Sluiten