Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 1 apr 2018

Luister jij je favo nummer ook eindeloos achter elkaar? Dan ben je gelukkiger

Als je een liedje leuk vindt, wil je er het liefst constant naar luisteren. Je zet het ’s ochtends op zodra je opstaat, luistert het op de fiets of in de trein, op je werk en je luistert het nog steeds als je ’s avonds thuis komt. Herken jij dit? Dan ben je waarschijnlijk gelukkiger.

Je hebt twee soorten mensen in het leven. Mensen die hun lievelingsnummer van het moment grijs draaien tot ze er helemaal klaar mee zijn. En mensen die dat absoluut niet begrijpen. En misschien wel gek worden van het nummer dat jij constant luistert op maximaal volume. Behoor jij tot de eerste categorie dan heb je geluk.

Als eerst willen we even iets uit de wereld helpen en dat is dat je absoluut normaal bent als je je lievelingsnummer (van dat moment) op repeat hebt staan. Er is zelfs een naam voor: extreme re-listening.

Eindeloos hetzelfde nummer op repeat maakt je gelukkiger

Het werkt eigenlijk als een soort verslaving. Volgens onderzoekers van de universiteit van Michigan geeft je favoriete nummer je adrenaline en wil je daarom aan het einde van het liedje telkens meer. Dat ligt niet alleen aan de muziek zelf, maar ook aan de emotionele connectie die je hebt met het nummer.

Maar het herhaaldelijk luisteren naar je lievelingsliedje geeft je zelfvertrouwen ook een boost. Je gaat je goed voelen als je er naar luistert en daarom doe je dat opnieuw en opnieuw en opnieuw.

Uiteindelijk ben jij als extreme re-listener daarom beter af. Jij bent gelukkiger dan de mensen die maar af en toe luisteren naar hun favo nummer. Daarom: ga zo door en zet ‘m maar weer op.

Reageer op artikel:
Luister jij je favo nummer ook eindeloos achter elkaar? Dan ben je gelukkiger
Sluiten