Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 10 apr 2020

Elke dag SPF op je snoet is geen straf meer met deze producten

Je weet inmiddels heus wel dat het goed is om elke dag zonbescherming aan te brengen op je gezicht, maar hoe vaak doe je het ook echt? Deze SPF producten zijn zo fijn, dat je ze juist elke dag wilt smeren.

Het belang van SPF

Dermatologen en beautyprofessionals roepen het al jaren: dagelijks smeren met zonbescherming is belangrijk voor je huid (ja, ook in de winter).

De schadelijke straling is namelijk het hele jaar door aanwezig. En laat dat nu net één van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering zijn. Om nog maar niet te spreken van andere vervelende dingen die het kan veroorzaken. Belangrijk dus om elke dag te blijven smeren.

Welke SPF past bij jou?

Er zijn zoveel verschillende soorten SPF, dat het soms moeilijk kiezen is. Eén ding is in ieder geval zeker: iets smeren is beter dan niets. Alle beetjes helpen.

Natuurlijk wordt altijd verteld dat je om de twee uur opnieuw zonbescherming moet aanbrengen. Als je make-up draagt en de zon nergens is te bekennen, dan is aan het begin van de dag smeren natuurlijk beter dan helemaal niets. Hoe vaker je het herhaalt, hoe beter het is.

Normaal is een échte zonnebrand beter dan een make-up product met SPF, omdat het in dat laatste vaak een ‘bij-ingrediënt’ is en er dus minder van in zit. Maar als een make-up product met zonnefactor ervoor zorgt dat jij het vaker aanbrengt, dan zeker doen.

Waar moet je op letten?

Zorg in ieder geval dat jouw product een UVA én UVB-filter heeft. UVB zorgt ervoor dat je niet verbrand, maar de A is verantwoordelijk voor veroudering en komt gewoon door het glas heen.

Wanneer je regelmatig met retinol of zuren aan de slag gaat is het ook belangrijk om jouw huid extra goed te beschermen. Het kan namelijk extra gevoelig zijn voor zonlicht en dus sneller schade aanrichten.

Daarnaast is het belangrijk dat je checkt of de formule ook echt geschikt is voor je gezicht en eventueel onder make-up. Je kunt je vast voorstellen dat een body oil niet zo lekker werkt op je gezicht, en al helemaal niet wanneer je nog een laagje foundation aan wilt brengen.

De fijnste SPF producten voor het gezicht

Hier vind je een selectie van de fijnste producten voor het gezicht, zodat smeren geen straf meer is.

Clinique

1. Clinique City Block Sheer SPF 25, € 22,79

Deze lichte creme kun je los gebruiken of als primer onder je make-up. Hij absorbeert talg en is olievrij wat ‘m geschikt maakt voor de vette huid. Daarnaast bevat ‘ie geen chemische zonnefilters en alcohol, waardoor hij ook geschikt is voor de gevoelige huid rondom de ogen.

Thank you farmer

2. Thank You Farmer Sun Project Shimmer Sun Essence SPF30+, € 25,99

Deze zonbeschermer van het Koreaanse Thank You Farmer is zo licht als een serum, waardoor je hem gemakkelijk aanbrengt en hij dus niet wit of sticky wordt. Daarnaast bevat ‘ie microparels voor een natuurlijke glow. Je kunt ‘m zowel over als onder je foundation dragen. Heb je ook geen highlighter meer nodig dus.

chanel

3. Chanel UV Essentiel SPF50, € 55

Dit is het perfecte product voor dagelijks gebruik. Een handig zakformaat, dunne textuur waardoor je gemakkelijk kunt bijsmeren en een anti-pollution filter die beschermt tegen vrije radicalen. Let wel op: hij bevat alleen een UVA-filter, dus beschermt niet tegen verbranden. Niet gebruiken tijdens een stranddag dus.

la roche posay

4. La Roche Posay Anthelios SPF50, € 9,12

Dit merk maakt hele fijne huid- en zonverzorging voor mensen met een hele gevoelige huid of bijvoorbeeld eczeem. Maar ook als je daar geen last van hebt zijn het fijne producten, zoals deze zonnemist. Kun je makkelijk opnieuw aanbrengen over je make-up, heeft een onzichtbare finish, hoge bescherming en een fris gevoel. Ideaal voor in je tas dus.

armani

5. Giorgio Armani Beauty Maestro UV Skin Defense Primer SPF50, € 68

Deze fijne primer doet alles wat ‘ie moet doen: maakt de huid egaal zodat je er gemakkelijk make-up over kunt aanbrengen en zorgt ervoor dat dit ook langer blijft zitten. Daarnaast bevat hij SPF50 waardoor hij ook nog eens goed beschermt tegen zonlicht.

dermalogica

6. Dermalogica Prisma Protect SPF30, € 69

Deze fijne dagcrème van Dermalogica hydrateert niet alleen, maar beschermt de huid ook tegen UV-straling. Daarnaast filtert hij 85% van de fijnstof uit de lucht en zitten er veel antioxidanten in, waardoor vrije radicalen geen schijn van kans maken op je huid.

Lees ook: Dagelijks zonnebrandcrème gebruiken? Jazeker! Kijk maar naar de huid van je billen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elke dag SPF op je snoet is geen straf meer met deze producten
Sluiten