Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 8 jan 2017

Ellende, ellende: Deze 12 struggles heb je sowieso met een snurkende lover

Bijna, bíjna val je in slaap. Maar net als je denkt dromenland te bereiken, begint het. Het zagende geluid dat uit de neus en keel van je lover komt. Je houdt van de man, maar zodra hij begint te snurken, kan je hem wel vermoorden.

Deze struggles heeft iedere vrouw met een snurkende lover.

1. Je hoopt altijd als eerste in slaap te vallen

Als je eenmaal slaapt, slaap je vaak wel door zijn gezaag hen. Maar als hij is begonnen met snurken en jij bent nog wakker dan ben je binnen de kortste keren wanhopig.

2. Je oordoppen helpen niet

Je probeert zijn gesnurkt uit te schakelen in je hoofd door te doen of hij niet snurkt. Je hoopt dat hij spontaan stopt met geluid maken. Maar, niks van dat alles helpt. Je besluit toch je oordoppen in te doen, ook al zitten ze niet lekker als je een zijslaper bent. Maar het deert niet, want je hoort hem gewoon nog steeds.

3. Alcohol maakt alles nog erger

Als hij thuis komt na een avond stappen of gezellig in de kroeg heeft gehangen met zijn vrienden weet jij alweer hoe laat het is. Sterker nog, je weet de hele nacht precies hoe laat het is, want je dood geen oog dicht. Door alcohol is zijn geronk tien keer zo erg geworden.

4. Als je ’s nachts wakker wordt omdat je moet plassen val je nooit meer in slaap

Tenzij hij wakker wordt doordat jij even uit bed gaat…

5.Soms probeer je hem om te rollen

Zodat hij niet meer letterlijk in je oor snurkt. Of omdat hij op z’n rug ligt en dat alles ook nog eens erger maakt. Maar misschien moet je toch wat vaker krachttraining doen, want dat omrollen dat lukt nog niet echt.

6. Als je hem een por geeft, port hij terug

De tijden van ‘schatje, wil je alsjeblieft even stoppen met snurken’ zijn voorbij. Tegenwoordig por je hem gewoon ergens. Maar als hij een beetje in een half slaap is, kan het zomaar gebeuren dat hij terug port. Per ongeluk, zegt ‘ie.

7. Of snurkt hij gewoon door

Zelfs als je op het bed staat te springen van wanhoop, ronkt hij lekker verder.

8. Hij heeft de gave om te snurken terwijl hij niet eens echt slaapt

Als je zegt ‘je snurkt, houd eens op!’, dan zegt hij ineens: ‘ik ben wakker hoor’. Ja, ja.

9. Je wilt zo graag slapen, maar het kan zo echt niet

De wanhoop, de pure wanhoop. De cijfers op de klok tikken maar voorbij en je wilt zó graag slapen, maar je weet écht niet meer wat je nog kan doen. Die onvervalste radeloosheid herkent iedereen met een snurkende lover.

10. Ten einde raad ga je op de bank liggen, maar nééé

Je hoort hem nog steeds. Dit meen je toch niet.

11. Je hebt medelijden met zijn vrienden als zij een weekend weg zijn

Want er ligt iemand met jouw lover op de kamer. En die persoon gaat geen oog dicht krijgen ’s nachts. Maar stiekem ben je ook wel blij voor jezelf. Nu kun je immers eindelijk een nacht doorslapen.

12. Hij ontkent overigens alles

Als je je beklag doet, zegt hij bloed serieus dat hij helemaal niet snurkt. Hm, misschien heb je het allemaal maar gedroomd dan.

Reageer op artikel:
Ellende, ellende: Deze 12 struggles heb je sowieso met een snurkende lover
Sluiten